/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +77 -33
    Parça parça atılacak yeniliğe açık objektif ateist arkadaşlar mutlaka okusunlar

    KURAN'DA 16:18 AYETi ALTIN ORAN AÇIKÇA ANLATILIR

    Son kutsal kitap; Kuran, altın oranın muhteşem şekilde ortaya çıktığı ve yeryüzünde gösterdiği işaretlerle altın oranın mucizevi şekilde betimlediği kitaptır.

    Kuran'da altın oranla şifrelenmiş ayet her vicdan sahibini diz çöktürecek kadar açık şekilde altın oranı anlatır.

    1,618 ile kodlanmış 16:18 ayetinde hem matematiksel olarak saymaktan hem de altın oran sayısının en önemli özelliklerinden birisi olan sayılamazlık özelliği, yani pi sayısı gibi sonsuza dek rakamlarının uzayıp gitmesinden bahsedilir. Ve yine altın oranın Allah'ın en güzel nimetleri olan bitki ve insan güzelliğinin üzerine vurulmuş mührü hatırlatır.

    16:18 "Hâlbuki (ve in) saymaya (teuddû) kalksanız "onu" hesaplayamazsınız(tuhsûhâ); Allah’ın nimetini(niğmetallâhi). Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."

    Tüm bitki ve insanlara vurulmuş mühürle Allah'ın nimetlerine bir sayı ile atılan ilahi imzanın sembolize edilişi ne de muhteşemdir. 1,618033… rakamlarında ki 33 ü de harf olarak nitelersek 33. harfin Allah kelimesinin tam ortasına düştüğünü görürüz.


    KABE'NiN YERi KURANDA KOORDiNAT SiSTEMiNE GÖRE AÇIKLANMIŞTIR

    Kabe'nin koordinatları da Kuran'a işlenmiştir. Kuran'da Kabe'den sadece birkaç yerde bahsedilmiştir. Kendisinden bahsedilen ilk ayette Kabe'nin enlem değeri ile ifade edilmiştir;

    21°25' dakika Kabe'nin Enlem Değeri

    2.125 - Hani, biz Kâbe'yi insanlara toplantı ve güven yeri kılmıştık…

    Enlem değeri dakika cinsinden ifade edilebildiği gibi yüzdelik kesir cinsinden de ifade edilebilir diyerek karşı çıkan olabilir. Ancak bu yönüyle baktığımızda dahi insanlığın yöneldiği kıbleden yani Kabe'den bahsedildiğini görürüz.

    21.42 Kabe'nin Yüzdelik Enlem Değeri

    2.142 - Birtakım kendini bilmez insanlar, "Onları (müslümanları) yönelmekte oldukları kıbleden çeviren nedir?" diyecekler.

    HAC Suresi 22. Suredir. Hac yolculuğu 22. enlemde başlar

    Kuran'da Mekke şehrindeki kutsal mekanlara yapılan yolculuğa hac denir. Mekke şehrinin muhtelif yerlerinde ki Kabe'yi, Safa Merve tepelerini ve Arafat dağını ziyaret etmek haccın şartlarındandır. işte bu kutsal şehir Mekke'de ki yolculuğa atıfta bulunan Hac Suresi, Kuran'ın 22. suresidir ve Hac bölgesi de 22. enlemden başlayarak 21. enleme varmadan biter. Neredeyse tüm dünya Müslümanları Mekke'ye kuzeyden gelir. Bu nedenle 22. enlem haccın ve kutsal yolculuğun başlangıç çizgisi gibidir. Bu çizgiden sonra Müslüman olmayanların Kutsal şehre girmesi Kuran ile yasaklanmıştır.

    Hac suresinin yeri olarak 114 sureden oluşan Kuran'da daha mükemmel bir yer seçilebilir miydi?

    Mucizelerle dolu Mekke'de ve Kabe'de "altın oran" seçkinliğin mührü olarak var olmalıydı.

    Edit:Erdem Çetinkaya'dan alıntıdır
    edit2:Okumadan eksiliyorsunuz yazık gerçekten...

    Bu arada Kutsal Gizemler belgeselini izleyebilirsiniz.
    ···
   tümünü göster