/i/Devlet

  1. 1.
    +126 -31


    Spetsnaz - RUSYA



    Üzerinde canlı bomba yeleği taşıyan tek özel harekat birliğidir. 50 Spetnaz'ın 500'den fazla çeçen savaşçının olduğu çeçenistan'ın karliaz köyünü zaiyat vermeden almasıyla dünya gündemine oturmuşlardı. Ayrıca afganistan başbakanını da öldürmüşlerdir.





    Shayetet 13 - iSRAiL



    Su altında, Su üstünde olduğundan daha hızlı hareket eden Suikastçı özel birlik. Hepsi yetim ve öksüzlerden oluşur. Sayıları tam olarak bilinmemekte.





    BOYZ-B - Taiwan



    Kilitli, kapalı yerlerden kurtulabilmeleri ve inanılmaz hızlı hareket etmeleriyle bilinen Taiwan özel birliği.





    GiGN - Fransa



    Yaptıkları 900'dan fazla operasyonda zaiyat vermeyen ve hedefini sağ yakalamak için değil, kesinlikle öldürmesi için eğitim almış fransız özel birliği. ABD'nin Usame Bin Ladin operasyonuna da lojistik destek vermişlerdir.





    Bordo Bereliler- Türkiye



    Koşma, Nişan Alma, Saklanma ve Takım olarak hareket etmekte Dünyanın en iyi özel birliği. 2004-2008 yılları arası ABD tarafından yapılan özel kuvvetler yarışmasında 4 yıl üst üste Bordo Berelilerin birinci olması yüzünden yarışma 4 yılın sonunda iptal edilmiştir.





    Jadkkommando - Avusturya



    Avusturya'nın ülkelere para ile kiraladığı özel birlik. Jadklar olarak bilinen bu tim Irak,Suriye,Pakistan,Mısır ve Afganistan'da görev almıştır. Tank,Helikopter,Uçaksavar mevzisi, Keskin nişancı gibi etmenleri aldıkları eğitimle ortadan kaldırabilen operasyon değil, Suikast timidir.





    Huntsmen D1 - Danimarka



    Danimarka özel birlikleri. Hepsi savaş jeti, Denizaltı kullanabilmektedir. Havada, Su Altında ve Karada çok etklidir. 7 kişilik timler halinde hareket ederler. Az sayıda olmalarına rağmen kendilerinden sayıca çok daha fazla olan düşmanı etkisiz hale getirmek için eğitilmişlerdir.














    ···
   tümünü göster