/i/Devlet

  1. 1.
    +1 -3
    Az evvel swiss otel'de iran büyükelçiliğinin resepsiyonuna davetliydim. Mesleğim dış ticaret olduğu için yılda 3-4 sefer gider gelirim ilişkilerim son derece iyidir. Büyükelçinin de Türkiyedeki görevinin son günleri olduğu bildiğim için gidip vedalaştım bu akşamda.
    Leş kargası gibi davet edilmeyenler bile doluşmuş. Neden? Ambargo kalkmışmış. Kalktıysa ne olmuş? Sen burda avantajını çoktaaan yitirdin bile keko!
    Görüyorum sağda solda piyasa analiz bilgilerinden mahrum keko takımının kartvizitleri havada uçuşuyor. "Bu adamlar yıllaaar yılı sana kucak açmış samimiyetle sen cevap vermemişsin. Bugün mü aklın başına geldi?" diye sorarlar adama. Daha birkaç hafta evvel sadece sana açılan kapı artık herkese açık.
    iranlılara gelecek olursak Farsiler son derece medeni ve nitelikli insanlardır, hatta bunu farsi dostlarımın açık büfeye yaklaşımıyla bizim leş kargalarının aynı açık büfeye yaklaşımındaki farklılıktan bile bariz gözlemleyebilirdiniz bu akşam mesela. iranda yamuk adam görürseniz bilin ki iran Azerisidir. Töre ve sözle düzenlenen bir toplumdur, ama inanın örf ve adetleri o toplumu medeni olduğunu idda eden hukuk toplumlarından daha iyi idare ediyor..

    Sonuç
    Ambargo kalktı ama bu Türkiyenin iran pazarını genişletmeyecek bilakis daraltacak. Halihazırda orda hörmet gören, namı krndisinden bile önde yürüyen bazılarımız pazardaki yerlerini daima koruyacak.
    ···
    1. 1.
      0
      bence çok gereksiz yere farsları övüp türkleri yermişsiniz
      evet gidenler görünüş olarak farsların sakin ve nezih insanlar olduklarını söylerler doğrudur bu ancak gerçekten birisiyle çıkarları kesiştiğinde son derece ikiyüzlü ve sinsi olduklarını da söylerler öyle ki sinsiliğin toplumsal karakterleri olduğu söylenir. mesela takiyye kültürünü farslar çok kullanır
      örneğin orada iş yapan türk vatandaşı eğer aynı sektörde bir fars var ise o farisi türke tehdit edip iftira atıp işini elinden almaya çalışır diye gidenler söylüyor.
      ···
    2. 2.
      0
      Farkındaysan ifadelerin hep başkalarından alıntı..
      Benimkilerse 1. Elden gözlem.
      ···
   tümünü göster