/i/Devlet

  1. 1.
    +26 -11
    haklı da neden haklı?
    iran bunu nasıl başardı? mühim olan bu.
    ben size söyliyeyim, bilmeniz gereken o iran şöyle şöyle bilgileri değil zaten, bilmemiz gereken nasıl başardılar
    o iran dediğiniz ülkede ilgilizceyi + 1 dil fazlasını bilmeyen yoktur, oradaki ingilizce eğitimi az yerde vardır.
    bu gelişmelerin sebebi de halktaki eğitimdir. iranda bıkmadılar usanmadılar haklı eğittiler, 1979da da reform bu şekilde gerçekleşti ve krallık kalktı.
    iranın zütünü yalamak yerine bir tak öğrenin kültürünüz olsun bilginiz olsun çevrenizi eğitin, türkiyede de reform yaklaşsın
    ···
    1. 1.
      +14 -4
      O dediğin öncedendi. Şeriatcilar ele geçirdi ülkeyi. Yoksa çok daha fazla gelisebilirdi. Bizi niye hep iran gibi olacaz diye karşılaştırma sebebleri bu. Ayrıca lütfen bizi iranla karsilastirmayalim. Dünyanın en zenginn petrol ve gaz yatakları bunlarda. Ayrıca jeopolitik konumu bizimki gibi değil. Bizim hem iç hem dış düşmanlarımızın haddi hesabı yok. Ülkenin gelişmesine izin vermiyorlar.
      ···
    2. 2.
      0
      çok merak ettim dil bilme nasıl oluyor ? giden insanların bloglarını okudum nerdeyse tamdıbının ingilizce bilen olmadığını söyledi ?
      ···
    3. 3.
      +1
      iran müslüman değil şia dır. Orda olan islan devrimi değildir.Bu iran dediğiniz devlet dünaynın tak çukurudur.Her türlü takun altında parmakları var Türk ve müslüman karşıtıdırlar.Şialıkta Hz.Ali tanrı ya fa peygamber yerine koyup Hz.muhafazid(sav) i ve onun sahabelerini inkar eden köpeklerdir.
      Övdüğünüz eleştirdiğiniz yorum yaptığınız devleti bilinde yorum yapın
      ···
    4. 4.
      0
      1)lan zaten halkın geşisimiyle devrim geldi ve şah devrildi.
      2)petrol diyorsunuz ama petrol zaten resmi bile değildi, petrol irana ait bile gözükmüyordu.
      3) şimdi bir arkadaşta gelişimin zıttanda şeriatın olduğunu söylemiş, ulan dallama gelişim zaten o şeriattı. halk istedi ve devrim yaptı getirdi.
      4) şia konusuna burada girmeyeceğim. uzun mesele ve bundan ayrı.
      5)internette birçok yere baktım zaten ingilizce cok biliniyor vs yazılmış ama şu an net bir kaynak bulamamadıgımı belirtmek isterim

      devrimi petrolle falan süslemeye gerek yok, şah zaten amerikanın adamıydı petrol da amerikaya aitti, devrimi halk yaptı birlik beraberlikle yaptı.
      bu ülkenin dik duruşunun sebebi de gücü halktan alması
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster