/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +13
    iki yaz önce bir Ağustos ayında pasaport işlemlerim için izmir Konak meydanında bulunan polis müdürlüğüne gitmiştim. Oraya vardığımda polis müdürlüğü öğlen tatilindeydi. Şu mavi renkte olan bir metre boyundaki barikatlarla kuyruk ikiye ayrılmıştı! Kadınlar ayrı, erkekler ayrı bir yerdeydi! içeri girmek için havalimanlarında da bulunan x-ray zımbırtısından geçip, üst aramasına tabi tutulmamız gerekiyordu. X-ray cihazının hemen yanında biri erkek, biri kadın iki polis memurumuz sigara içiyordu!

    Sıraya daha yeni girmiştim, önümde 60 yaşlarında bir dede vardı, dedenin muhafazakar kesimden geldiği bir bakışta anlaşılıyordu. Dede bi sağa, bir sola, bir geriye, bir öne sürekli bakıp duruyordu çok geçmeden bu telaşının ne olduğunu ortamda bulunan herkez anladı.

    Dedenin önünde 30'lu yaşlarda, mini etekli, çok kısa sarı saçları olan bir abla duruyordu, dede ablanın omuzuna hafifçe dokunarak;

    - Kızım burası erkeklerin sırası, sizin sıra yan taraf yanlış kuyruğa girmişsin. Dedi

    Ablam bi hiddetle geriye dönüp alaycı ve aşağılayıcı bir tavırla;

    - Ne diyon dede, hangi yüzyılda yaşıyoruz haremlik selamlık mı burası! Dedi

    Ses tonunun yüksek olması beni açıkcası bayağı rahatsız etti. Dede hiç birşey demedi ve sustu! Kuyrukta olan diğer insanların hepsi dedeye baktı. Dede mahçup olmuştu! Bi garip oldum. Dedeye o kadar yüksek bir ses tonuyla bunları söylemesi zoruma gitmişti! Fikirlerini söylemesinde bir sakınca yoktu ama keşke dedenin inceliğinde cevap verebilseydi!

    O sırada öğle tatiliniN bitmesine 5-10 dk. kalmıştı, polis abi sigarasından son dumanı alıp;

    - Sıradan gelin! Diye seslendi.

    O gergin ortam polis abinin gür sesiyle bir anda dağıldı! Ablanın önünde 3 kişi daha vardı! Kuyruk yavaş yavaş ilerlemeye başladı! Bizim bulunduğumuz sırayı içeri girerken erkek polis arıyordu!

    Sıra ablaya geldiğinde polis ablaya;

    - Kaldırın kollarınızı. Dedi ( Arama Yapmak için)

    Kadın;

    - Beni siz arayamassınız! Diyerek yandaki kadın polisi gösterdi. O arasın beni! Dedi.

    Polis abimiz gayet sakin ve net bir ses tonuyla dedenin yüreğine su serpen o cevabı verdi;

    - Neden hanımefendi? Haremlik selamlık mı burası?

    Bu sefer kadına baktı herkes. Birşeyler diyecekmiş gibi oldu ama diyemedi! Polis abimiz kadını bildiğin elleye elleye aradı ve içeri aldı! Sıra dedeye gelincede az önce mahkeme duvarı gibi olan polisin yüzündeki ifade munzur bir gülümsemeye dönüştü ve dedeye göz kırptı=)

    Yaşlı insanların kalbini kırmayın beyler! Sevin onları!
    ···
   tümünü göster