/i/Yardım

  1. 1.
    +3
    Panpa ilk olarak "Gemi adamı olur" sağlık raporu alacaksın. Bu raporu devlet ve özel hastanelerden alabilirsin ama masraflı.

    Daha doğrusu tüm herşey masraflı panpa bunu bil.

    Geçen sene 200-250 lira falandı. Bu sene ne kadar bilmiyorum panpa zam gelmiş olabilir.
    Bu raporu 1 günde de halleden var, 3-4 günde de. Yani süresi sana bağlı. Ben saat 7de hastaneye gider mesai başlayınca işlemleri halledip 1 günde herşeyi bitirirdim. Herşeyine bakıyorlar panpa. Kan tahlili, polis ya da güvenlik eşliğinde idrar tahlili, kalp durumun, göz, pgibolojik durumun, işitme, vs vs herşey panpa check up gibi düşün.
    En sonunda da bir doktor heyetine girip sonuçlara göre imza atarlar. Bu sayede sana 1 adet kâğıtta gemi adamı olabileceğini söylerler. 250 lirayı bunun için sıçarsın.

    Daha sonra şehrinde veya bölgendeki liman sağlık kuruluşuna gidersin. Antepte liman yok amk, deniz de yok. O yüzden başka şehre gitmen gerekebilir. Sağlık raporunla buraya gideceksin ve sana turuncu bir sert kâğıt şeklinde Sağlık Yoklama Kimliği verecekler.

    Bu iki belge önemli. Kesinlikle saklamalısın. Zaten o turuncu belgeyi gemiye giderken falan yanında zütüreceksin

    Neyse panpa. Okul diploman ne üzerine bilmiyorum. Ama bir eğitim alman lazım. Seni yine maddi olarak gibcekler. Benim bu Kursların fiyatından haberim yok ama tahminimce 1500-2000 falandır ve birkaç hafta sürebilir.
    O eğitimden sonra STCW belgelerini alacaksın panpa. Önceki sene 5 adet olan STCW belgelerine geçen sene 3 tane daha eklendi. Toplam 8 belge.
    Ben Samsun'da bu 3 belgeyi aldım panpa. Diğer 5 belgem zaten vardı. Belge başına 100 lira, ve 25 lira da sınav parası olmak üzere 325 lira para ödedim. Kurs 1 hafta kadar sürdü.

    Sonra panpa bu gemiadamı olmak için katıldığın eğitimin sonuç belgesini, ve 8 adet STCW belgelerine sahip olduğunu gösteren evrağı alıyorsun, sağlık raporunu, vs her taku alıyorsun netten bakarsın yada istersen ben sana yollarım hangi evraklar lazım. Bu evrakları tamamlayıp limanbaşkanlığına gidiyorsun. Senin dilekçeni falan alıyorlar işte birde bankaya defter harcı bilmem fıstık yatırmanı istiyorlar. 200-300 de buraya sıçıyosun panpa. Birde o STCW belgelerini cüzdana işletirsen senin için daha iyi olur. O yüzden cüzdana işletme parası da sıçıcan.
    Sonra panpa işlemin bitiyor.
    Seni apar topar maddi olarak giberler sonra bir oh dersin.

    Gidip pasaport için başvurunu yaparsın.
    Birde panpa liman sağlık a turuncu belgeyi almak için gittinde önerim sarı humma aşısı da vurun. Ücretsiz ve yıllarca geçerliliği olan bir aşı. Diğer ülkelerde çok pahalı panpa. Bakarsın birkaç seneye devlet de ücret ister onun için.

    Sorun varsa sor panpa
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster