/i/Devlet

  1. 1.
    +1 -2
    Sözlükte ve çevremde çokça yapılan yanlışları gidermek istiyorum.Allah rızası için,okumadan araştırmadan yorum yapmayın.

    1) Atatürk,sosyalizm ve komünizm karşıtıdır.
    1.Dünya harbinde siyasi çıkar gereği Ruslarla dosttuk.Evet Atatürk TKP yi kuran adamdır. Ancak Dikkat edin,Halifeliği kaldıran Atatürk kurutuluş harekatında halife ile işbirliği yapmıştır biliyorsunuz. Ama halifeliğide kaldıran kişidir.Nitekim 13 mayıs 1925 SOSYAL DEMOKRATLARI YASAKLAMA KARARNAMESiNiN 2.EK kararı ile 360 TKP ve sosyalist dernek üyesi astırılmıştır. Aynı gün Atatürk'ün "Komünizm sadece Türk milletinin değil tüm milletlerin en büyük düşmanıdır." şeklinde mecliste konuşma yapmıştır.Bu uzun konuşmayı internetten bile bulabilirsiniz.Zaten milliyetçi olan Atatürk'ün,miliyetçiliği ret eden komünizm ve sosyalizm'e biat etmesi komik olurdu.
    Bu arada bu idamlar üzerine Sosyal demokrat Türkiye başkanı, Fransız sosyalist enternasyonellerine 2 sayfalık mektup yazmıştır(isteyenler için bu mektubu gösteririm ama başbakanlık arşivleri sitesinden de görebilirsiniz)
    BU mektupta Atatürk için "Müstebit,Aşırı milliyetçi,ırkçı" diyerek şikayet etmişilerdir.

    2)BAKINIZ; MEDENi BiLGiLER kitabını alın okuyun. Ordaki yazılar tamamen Atatürk'ün el yazılarıdır. Hiçbir yerde TÜRK MiLLETi cümlesi geçmez,TÜRK IRKI YAZAR. Boş yorum yapmayınalın okuyun. Din birliği yerine "IRK VE MENŞE BiRLiĞi" yazılan yeri özellikle okuyun

    TÜRKiYE CUMHURiYETi iLK PARASINI 5 ARALIK 1927 YILINDA BASTIRMIŞTIR, VE BU PARAYA BAKIN, ARKASINDA BOZKURT RESMi VAR. KAHRAMAN MARAŞTAKi BOZKURT HEYKELi, MAARiF BAKANLIĞI VE TTK ... BAKIN, DAHA SAYARIM BUNLARIN HEPSiNiN AMBLEMi BOZKURT !

    DAHA 2 YIL ÖNCE CAN DÜNDAR ATATÜRK'ÜN YENi DEVLETiN BAYRAĞININ "GÖK BAYRAK" (KURT BAŞLI GÖKTÜRK BAYRAĞI) OLMASI iÇiN MECLiSE VERDiĞi ÖNERiYi CUMHURiYET GAZETESiNDE YAYINLADI. HALA CAN DÜNDARIN KENDi SiTESiNDE VAR BU OLAY.
    http://www.candundar.com....3/index.php#!%23Did=21785

    PEKi ATATÜRK'ÜN GÖRÜŞÜ NEDiR ? BUNU ŞU CÜMLESiNDEN ANLAYABiLiRSiNiZ.

    " BEDENiMiN BABASI ALi RIZA BEĞ, FiKiRLERiMiN BABASI ZiYA GÖKALPT'TiR."

    SEVGiLERLE
    ···
   tümünü göster