/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    Panpalarım, bu entryin devamı niteliğinde farklı başlıklar açacağım ilerleyen zamanlarda. kara, hava, insansız elektronik sistemler, alt sistemler, elektronik harp ve radar sistemleri, uçak, uzay, silah projelerini inceleyeceğiz.

    Bu başlığı açmamın sebebi özellikle biz gençlerin ülkemizdeki milli projelere karşı bilinçlenmesi, ve bu projelere olumlu veyahut olumsuz eleştiri yapmaktır.

    Bu projelerin hepsi TAMAMEN veyahut BÜYÜK BiR KISMI yerli imkânlarla üretilecek olup hala yapım aşamasındadır.

    iLK BÖLÜM: Deniz Araçları - Savaş Gemisi Projeleri

    Savaş gemisi olarak halen devam etmekte olan 6 milli projemiz var. Bunlar;
    Barbaros Sınıfı Fırkateyn Yarı Ömür Modernizasyon Projesi
    Denizaltı Savunma Harbi ve Keşif Karakol Gemisi (MiLGEM) Projesi
    Hava Savunma Harbi Fırkateyni (TF-2000) Projesi
    Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi
    Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Tedarik Projesi
    Yeni Tip Denizaltı Tedarik Projesi

    1- Barbaros Sınıfı Fırkateyn Yarı Ömür Modernizasyon Projesi

    AMAÇ: Envanterdeki 4 adet BARBAROS sınıfı fırkateynde, savaş yönetim sistemi modernizasyonu, elektronik harp sistemi modernizasyonu, muhabere sistemi modernizasyonu, torpido karşı sistemi tedariki, sensör modernizasyonu ile IR arama ve takip sistemi (IRST) sistemi tedariki gerçekleştirilecek BARBAROS Sınıfı Fırkateynlerin 2020’li yılların harekat ihtiyaçlarını etkin olarak karşılayabilecek şekilde modernize edilmesi hedeflenmiştir

    Proje Modeli : Yurtiçi Geliştirme

    Şuanki Durum:
    Teknik Şartname hazırlıkları devam etmekte olup, 2016 yılı içerisinde Proje Modeli'nin netleştirilerek Teklife Çağrı Dosyası’nın yayımlanması hedeflenmektedir

    2- MiLGEM Projesi

    Amaç: Keşif ve gözetleme, hedef tespit, teşhis ve tanıma, erken ihbar görevleri ile üs ve liman savunması, denizaltı savunma harbi, su üstü harbi, hava savunma harbi, amfibi harekat ve karakol faaliyetlerinin icrasını yerine getirecek Denizaltı Savunma Harbi ve Keşif Karakol Gemilerinin milli tasarım ile azami oranda yerli sanayi katılımı sağlanarak inşa ve donatımı amaçlanmıştır. MiLGEM Projesi ile gemi dizaynı, tekne inşası ve sistem entegrasyonunda dışa bağımlılığın azaltılması, askeri tersaneler ile özel sektördeki gemi dizayn ve inşa imkan ve kabiliyetlerinin entegrasyonunun sağlanması ve platformun yanı sıra sistem ve alt sistemlerin millileştirilmesi hedeflenmiştir.

    ŞUANKi DURUM: :
    Bu proje ile Türkiye ilk defa korvet tipi bir askeri geminin tasarımını milli olarak gerçekleştirilmiş olup, böylelikle gemi dizaynı, tekne inşası ile sistem entegrasyonunda dışa bağımlılık azaltılmış ve askeri tersaneler ile özel sektördeki gemi tasarım, inşa imkanları ve kabiliyetlerinin entegrasyonu suretiyle, özel sektörün harp gemisi inşası alanında gerekli bilgi birikimi, tecrübe ve altyapı ile donatılması sağlanmıştır. Bu kapsamda Prototip Gemi TCG-HEYBELiADA ve ikinci Gemi TCG-BÜYÜKADA Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hizmetine girmiştir.

    Üçüncü Gemi BURGAZADA'nın inşa faaliyetleri istanbul Tersanesi Komutanlığı'nda sürdürülmekte olup Dördüncü Gemi KINALIADA'nın inşa faaliyetlerine 2016 yılı içerisinde başlanması hedeflenmektedir.

    Bu projede %65’in üzerinde yerli sanayi katılımı gerçekleştirilmiş olup, tüm proje kapsamında 50'den fazla yerli firmaya iş imkânı sağlanmıştır.

    Projenin korvet sınıfı olan ilk dört gemisinden farklı olarak fırkateyn sınıfı gemiler olacak olan 5-8. Gemilerinden ilki olan 5. Gemisinin istanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından dizayn ve inşa edilmesi ve 6-8. Gemilerin özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilmesine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir.

    DEVAMI BU BAŞLIK ALTINDA SONRAKi ENTRYLERDE...
    ···
   tümünü göster