/i/Devlet

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +14 -1
    Anıtkabir atatürk öldükten sonra yapımına başlandı. 1944. Anıtkabirin yapımı için uluslararasında büyük sesler geldi. bilmeyen nasırlı ellerini klavyede oynatsında anıtkabir yapımına baksın gavatlar.

    Anıtkabirin bu biçimde olması kararını veren jürilerdir. yani seçilen kişiler.
    Jüri’de Prof. P. Bonatz, Prof. ivan Tenghom ve Macar Prof. Karoly Wickinger ile Türk sanatçıları Prof. Arif Hikmet Holtay, Mimar Muammer Çavuşoğlu ve Yüksek Mimar Muhlis Sertel miş. hemen 2 dakika adlarına baktım belgelerle anlatmak için..

    jüriler yanılmıyorsam 45 yada 48 proje arasından Anıtkabirin şeklini belirleyecekler.

    yani bunun sorumluluğunu Anıtkabir’in mimarlarında değil projeyi seçen jürisinde arayacaksınız sayın dıbına kodumun dinci yobazları(lafım sana değil panpa genele konuşuyorum)

    masonlar uğradıkları yerlerde çeşitli semboller gösterirler. Şimdi anıtkabirin mason yapımı olduğunu söyleyip,(bir çok dünya harikasına benzer niteliktedir anıtkabir.

    (örnek, halikarnas mozolesi. milattan önceden kalma eser ulan. )

    halikarnas mozolesinde ayrıca çatı bölümünde üçgenimsi işaretler vardır. ve türlü türlü işaretler. açın bakın kör olmayın. allah iki göz vermiş. mozole de bir çok mason işaretleri bulunur.

    ancak anıtkabirin çatısı düzdür. üçgenimsi işaret yoktyur(anıtkabire de gittim susun) ve birçok özelliği var. kalınlık incelik. düzlük eğiklik durumları vs. her yönüyle anıtkabir mozole ye terstir ve benzetme söz konusu değildir.

    Her ne kadar esinlenme görülsede zaten dünyanın bir çok yerinde bu tür eserler vardır ve NORMALdir.

    Ve ayrıca anıtkabir içinde hiç bir mason işareti yoktur. tek göz işareti, boynuzlu keçi, üçgen işaretleri, üçgen ışıklar, Hiç bir mason belirtisi yok yani.. anladınız mı itoğlu itler.

    Atatürkün mezarı da anıtkabirin içindedir. tamamen islama uygundur. Bunu yapmalarının amacıda türbe amacı olmasın diyedir. türbe islam dininde yoktur. türbe dediklerimiz türbe haline getirilen mezarlardır. ki islamda şirktir bu. okey?

    VEE son olarak. uzun oldu... anıtkabirde, istiklal Kulesi’nin içinde, kapının solundaki duvarda, elinde yalın kılıç tutan bir genç ve kaya üzerine konmuş bir kartaldan meydana getirilmiş bir kabartma vardır.
    Bu kabartmada Kılıç tutan genç, hürriyeti savunan Türk Ulusu’nu temsil eder.

    Eğer mason işi olsaydı çift başlı kartal olması gerekirdi

    Dinci forumlardan, insanlardan duyupta atatürk şöyleydi böyleydi yargısına varamazsınız.

    Böyle bir hakkınız YOK
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Adamsın lan sen
      ···
   tümünü göster