/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +8 -2
    Dünyanın çoğu yerinde bu böyledir. resmi tarih denilen, bizlere ilkokulda öğretilen şey "Osmanlı şu devleti yıktı, şurayı vergiye bağladı. müslümanlardan az,gayri müslimlerden fazla vergi aldı."gibi bilgilerdir, çıkarım yoktur. yumuşatılmış yalanlar vardır.

    En basit örnek almanyadır. tarih dersi onlarda reich zamanını anlatmaz.ama biraz büyüyen, ideoloji nedir anlayan bir çocuğun reichin karizmasından etkilenmemesi mümkün değildir. hatta italya da bile böyledir, katıldığı her savaşı kaybetmiş, halkı tarafından öldürülmüş adamın halk tabanında destekçileri vardır. çünkü resmi tarih insanda kötü etki bırakmaz. insanların beynine kazınır, fakirler ihtiyaç duydukları umudu geçmişte ararlar. çünkü geçmiş iyidir.Bu durumda türkiye de osmanlı propagandası yapan bir partinin iktidardan düşmemesi gayet normaldir.

    Halkın desteğini kazanmış, sürekli güç kazanan hükümeti devirmek kılıçtaroğlu, bahçeli ve selehattinin harcı değildir. ülkeyi kurtarabilecek elit burjuvazi kesim hükümetin köpeği olmuş, halkın nefretini kazanmış iken umutlar neredeyse tükenmiş,son kale diye tabir ettiğimiz "TSK" nın eli kolu bağlanmıştır.
    ···
   tümünü göster