/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3 -1
    türkiye'de ki alevi halkına yaşadığı sorunları avantaj bilip bu halka yaklaşan ve haklarını aratmak ve "bi şeylerin hesabını sormak" isteyen kişiler alevileri gençlerine bu fikirleri enjekte ederek ve zamanında kayda değer pek de bir şey yapmamış 2-3 üniversiteli gençleri kendilerine lider koyarak """BÜYÜK ŞEHiRDEKi BU KiTLELERi"" elleri altına aldılar ve bunlardan doğan çoğu sebeblerden bunları onlara karşı açılmış savaşmış gibi uç taraf oluşturup büyük şehir deki alevi topluklarını çarelerini ve haklarını tek çözüm kaynağı "isyan-devrim-özgürlük diye bağırmaktır gibi gösterdiler. saman altından da komünizm ve sosyalizme zütürdüler(komünizmin türk halkına uygun bir rejim olmadığı mustafa kemal söylemiştir ve konu burda kapanmıştır uzatmaya gerek yok.) bunda da başarılı oldular ve yıllar içinde çok olay yaşandı her olay sonrası çıkıp sokağa bas bas bağıra bağıra "BUNLARIN HESABINI SORACAĞIZ" diye bağırdılar bağırttılar kendileri her zaman arkadan yürüyüp bu saf toplulukları öne sürmüşlerdir. ve hiç bir zaman hiç bir şeyin hesabını soramamışlar dır bu akımlarda küçük çetelerin kurulmasının başlangıcı olmuştur. bu saf topluluklar arasında
    başlarına bir şey gelincede şehit oldu deyip her zaman yine kendilerini kurtarıcı gösterip "onunda hesabınız soracağız" hiç bir tak yapamamaktadırlar. bu büyük şehirlerde malesef çok güzel bir şekilde günümüze kadar gelsede anadolu da ki yaşayan alevi topluluklarını bu denli etkileyemediler. (çünkü;gezdim gördüm biliyorum)BU AKIMIN kaynağıda şudur şimdi "k-rt alevisi olarak adlandırılan ve bazıları kök olarak türk olsada çoğunun nereden geldiği belli olmayan kişiler sözde "alevi" olduklarından bu saf türk alevi gençlerini bu mezhepin inanci değerleriyle elde etmişlerdir(örnek söyleyeyim "bak bana bende aleviyim sende alevisin böyle olman gerekir. bu anlam altında zehirlemişlerdir.). aksini idda edilemez çünkü çoğu akrabamda bu anlamsız ve boş yoldadır. bunları çok kez dile getirdim fakat işlerine gelmediğinden "bi şey bilmiyor ordan burdan duyup geliyor", "sen faişstsin sus" gibi söylemlerle hep susturmaya çalıştılar. durum bu arkadaşlar ne kadar çoğu kişinin zorunua gitsede durum bu alevi gençleri kukla olarak kullanılıyor çoğu hiç bir şey bilmiyor ve saçma sapan alt partilerdi örgütlerde tak yollarına yollanıyorlar. fikir ve düşünce özgürlüğü olabilir tabi fakat şu algıyı yaymaya çalışıyorlar "ben aleviyim ve devrimci, sosyi..,deniz gezmiş falan cart curt bunları destekliyorum çünkü böyle olmalıyım " gibi algılara kanmayanlar da vardır elbet.

    özet; devrim ve sol ayağına atatürkçülük kullanılarak alevi toplumunu kullanmaya çalışıyorlar alevi oldukları için bunlara destek vermek zorunluluğunu düşürmeye çabalıyorlar.
    ···
   tümünü göster