/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +6
    11.) hadis savunucularının bir diğer iddasıda kuranın açık olmadığı onu herkesin hele bizim gibilerin anlayamayacağıdır bir kitap düşünün herkes anlayamaz bir rab düşünün sadece bir kaç kulunun anlayacağı bir kitap gönderip tüm kullarını sorumlu tutar ve bir kaç kulunun açıklamasına muhtaç bırakır bu Allaha ve kurana iftiradır kuran açıktır ;

    Andolsun ki size açıklayıcı ayetler, sizden önce gelip geçenlerden örnekler ve korunup, sakınanlar için de bir öğüt indirdik. (24-Nur-34)

    Bunları Kuran’da türlü türlü şekillerde açıkladık ki öğüt alıp hatırlasınlar. Fakat bu sadece kaçışlarını artırıyor. (17-isra-41)

    Andolsun bu Kuran’da her örnekten insanlar için türlü türlü açıklamalarda bulunduk. insanların çoğu ise tanımamakta ayak diretmektedirler. (17-isra Suresi-89)

    Bak iyice kavramaları için ayetleri nasıl türlü şekillerde açıklıyoruz. (6-Enam-65)

    Bilgiyle uzun uzadıya, etraflıca açıkladığımız, inanan bir toplum için doğruya iletici ve rahmet olan bir Kitab’ı onlara getirdik. (7-Araf-52)

    Bu bir kitaptır ki, Hakim ve Her şeyden Haberdar olan, ayetlerini hüküm ifade edici kılmış ve sonra detaylandırıp açıklamıştır. (11-Hud-1)
    ···
   tümünü göster