/i/Devlet

http://hizliresim.com/A5lGyr
  1. 1.
    -1
    sa beyler. birkaç gündür sözlükte yalan yanlış başlıklar-entariler gördüğüm için bu başlığı açtım, BiLGiLENDiRME AMAÇLI. Öncelikle tüm dünya'nın gerildiği, bir hazırlık içinde olduğu, normal zamanlardan geçmediğmiz aşina ancak tüm dünya'nın topyekün bir savaşa girmesi arkasında çok fazla yıkım bırakacağı için ben en azından 3-5 sene içinde böyle bir topyekün savaş öngörmüyorum. Biz değil belki çocuklarımız falan görebilir.
    bildiğiniz üzere 1.dünya daha çok insan gücü (kara kuvvetleri) ile yürütülmüştü, bu sebeple osml her ne kadar büyük kayıplar vermiş olsa da nüfus üstünlüğü sayesinde savaştan anavatanı kurtararak çıkmıştı. 2. dünya savaşında ise daha çok hava kuvvetleri kullanılmış, öyleki 40k nın üstünde uçağın kullanamaz hale geldiğini biliyoruz. Şimdi asıl soru hepimizin beklediği bu 3. dünya savaşında devletlerin birbirine üstünlük sağlayacağı güç sahası ne olacak? Hava kuvvetleri ( füze-roket-ihalar) mı? Siber güçler mi? Bu ikisi arasında daha ölçülebilir olan hava kuvvetlerini inceleyelim. (sadeece füze sistemleri)

    abd: nette detaylı bilgiye rastlamadım ama kıtalar arası balistik füze sistemlerine, diğer aklınıza gelebilecek her türlü taka sahipler hava savunma sistemleri de gelişmiş.

    rusya: rusya nın da çok gibici füzeleri var, huur çocukları bunları kullanmakla kalmıyor iran ve rusyada da konuşlandırıyor. bunlardan bazılar SCUD füzeleri (eski füzeler ama entegre edilmiş) ve s füzeleri s400 400 km s600 600 km menzile sahip ayrıca kendi geliştirdikleri kıtalar arası füze sistemleri mevcut. daha uzak menzilli füze projeleri var.

    avrupa kuvvetleri nato: her ülkenin kendi füze sistemleri olduğu gibi genel kullanımda savunmaya yönelik patriotlar var 40-80 km arasında füzeyi tespit edip imha eden(bunları ceyhanlıya yerleştirmiştik, rusya gelince geri çekti huurlar)

    komşularımızla devam edelim

    suriye: daha çok rusyadan aldığı füzelere dayalı bir kuvveti var 50-100 km menzilii füzeler dışında kuvvetli füzeleri: scud-b (320) s400 (400) scud-c(600) yani isterse halepten ankarayı vurur.

    iran: müslüman ülkeler arasında füze işine en çok değer veren ülke çok daşşaklı füzeleri var bunlar: şahap1(300) şahap2(500) şahap3(2000) fecr-3 2000) gadr1(2000) şaçil(2000) tr de vuramayacağı nokta yok. şeriat falan ama çalışmış adamlar.

    gelelim cennet vatanımıza

    türkiye:

    savunma:etrafında bu kadar tehdit olan türkiyemizin hava savunma sistemi yok, çinlilere bi ihale vermiştik sonra abd rahatsız oldu, çinliler de biz üretir size veririz öğretmeyiz dedi öyle olunca o iş iptal oldu. ama alçak irtifa için yerli füze sistemleri var hisar-4 gibi fırtına obüsleri gibi ama menzilleri dar.

    hücum: 2006 yılında reisin gizli bir balistik füze projesi başlattığı söyleniyor ama gizliyse biz nasıl biliyz de mi amk bence doğru olmayabilir. bunun yanında tr için nato gücü ile abd nin önemli olduğunu söylemek gerek. kemalist hükümetler yattıkları için bu işlerde hep abd ye bağımlı kalmışız. yerli füzelerimiz ise:
    kasırga(4 roketi 18 saniyede 100 km uzağa)
    sakarya(40 roket 80 saniye 30-40 km)
    yıldırım(150km)

    evet beyler tr nin yerli füzeleri şimdilik bunlar gizli yürütülen projeler elbet vardır.

    son olarak savaş falan çıkarsa da korkmayın bu millet adını tarihe altın harflerle yazdığı her savaşta zayıf durumdaydı. bizde batılılarda olmayan bir şey var beyler bunu unutmayın ayrıca tr hala konumu-mazisi gereği doğunun otoritelerinden biri.

    özet: okuyun amk nasıl memleket kurtaracaksınız binler.
    ···
   tümünü göster