/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +65 -24
    Suriyedeki Türkmenler Türkiye'nin oraya desteği Rusya Türkiye gerilimi Işid ile olan mücadele bunların hepsini bu entryde anlatacağım. Suriye'yi direk incelemeyeceğiz türkiye tarafından inceleyeceğiz.



    Haritamız






    1- Bölge = En önemli bölgedir. Şuan olan biten genellikle hep o bölge yüzündendir. Güvenli bölge mevzusuda orasıdır. Oranın PYD güçlerinin eline geçmesi Türkiye'nin suriye sınırını kapaması anldıbına gelir ve suriyeden kopacağı anldıbına gelir. PYD bu kadar tepki koyulması bu yüzdendir.

    O bölgede yeşil siyah arasında sarı işaret çatışma işaretidir. Suriyeli muhalifler Türkiye taraftır. Haritada sanmayın ki örneğin ışid bölgelerinde her bölgede asker var metrekareye asker falan düşmüyor yani. 1 bölge dediğim gibi çok önemli ora kapanırsa ki Türkiye suriye'ye girebilir.

    2- Bölge dediğim gibi PYD nin oraya atağa kalkması ve o bölgeyi kapaması. Yukarıda yazmışım zaten.

    3- Bölgede çok büyük bir mücadele veriliyor Bayırbucak türkmenleri . Oranın düşmesi Rejim güçlerinin Türkiye sınırına tam olarak yerleşmesi anldıbına geliyor. Oranın önemi bundan dolayı.

    Rusyanın destek vermesinin sebebi ABD ve Türkiye'ye karşı Suriye'de bir adım. Aslında bu oyunlarda hiç bir çıkar yok. Sadece güç gösterisi ve bir ülke dahil olunca diğeride göz yumamaz dahil olmak zorunda. Artık eski sessiz sakin köşesinde olan Türkiye yok oyunu bozan oyunu oynayan Oyunların içinde olan Türkiye var..

    Edit : Modun seçtiklerine alınacağını bilseydim daha doğrusu okunacağını çok sağlam yazı yazardım amk. Ne yazık ki önceden beri giblenmeyen uzun ve güzel yazılarımdan sonra.

    Edit : Aşağıda bir arkadaş ile 2 saattir tartışıyoruz şuraya da yazayım. Kendisi ortadoğudaki çıkarlarının tek petrol olduğunu düşünüyor. Petrol olmaktan çıktı artık ortadoğu. Her şeyin petrol ve para olmadığının farkına varın. Örneğin çok zengin bir insansınız. Parada gözünüz olmaz daha zengin olayım demezsiniz. Aklınızda tek bir şey vardır oda güçtür. Güç çok önemli bir şeydir. O ortadoğudaki devletlerin daha doğrusu suriyede olmalarının sebepleri tamamen güç kaynaklı. Petrol falan hikaye. Ne oyunlar dönüyor adama anlatamıyoruz.
    ···
   tümünü göster