/i/Devlet

  1. 1.
    +86 -11
    Sözlük halkı,öncelikle size her Türk gencinin,hatta bu coğrafyada yaşayan her insanın kesinlikle bilmesi gereken şeyleri anlatacağım.

    Öncelikle Arap Baharından başlayalım.
    Arap baharı,2010 yılında Arap ülkelerinde başlayan ve günümüze kadar süren olaylara verilen addır.
    Arap dünyasında başta gelen işsizlik,gıda enflasyonu,ifade özgürlüğü gibi nedenlerle ortaya çıkmıştır.Tunusta seyyar olarak gıda satan muhafazid Buazizi adlı gencin arabası zabıtalar tarafından dağıtılmış,Bunun üzerine muhafazid Tunus devlet binasının önünde kendini cayır cayır yakmıştır.
    Bunun üzerine Arap Baharının fitili ateşlenmiştir.

    Muhalif halk sokağa inmiş,Tunus,Mısır,Libya hükümetleri devrilmiş,Ürdün,Umman,Yemen ve Kuveytte hükümetler yenilenmiştir.Fas,Irak,iran,Bahreyn Gibi ülkelerde büyük çapta protestolar ve diğer Arap ülkelerinde küçük çapta protestolar görülmüştür.





    Arap baharı haritası.Lacivert devrilen hükümetleri,Kırmızı yani Suriye silahlı çatışmaları,Mavi değişen hükümetleri,Turuncu isyanları ve büyük çapta protestoları,Krem rengi de küçük çapta protestoları göstermekte.




    Özetin özeti şeklinde anlatıyorum.
    Dünya basınına ve kaynaklara göre Araplar ayaklandı ve kötü diktatörleri devirdi deniyor.

    Arap baharında Mısır ve diğer ülkelerde olanları daha detaylı araştırabilirsiniz.

    Bakın arkadaşlar değineceğim nokta burası.Arap baharı tamamen sahtedir.
    Arap baharı Abd ve israil tarafından,Hatta alenen batı tarafından desteklenmiş bir harekettir.
    Ne kadar Abd karşıtı,Emperyalizm karşıtı,israil karşıtı Arap lideri varsa hepsini tek tek devirdiler.
    Bakın Laik,Demokratik Arap devletleri israil Ve Amerikanın önündeki en büyük engeldir.Çünkü bu devletler Emperyalizmin sonuçlarını görebilen devletlerdir.
    Laik ve Demokrat müslümanları,Cihadcıları kullanarak sindirmeye çalıştılar.Işid israil tarafından uydurulmuş bir örgüttür.Kafa kesmek Müslümanlığın değil Yahudiliğin bir kültürüdür.

    Büyük Ortadoğu Projesi dedikleri şey varya.işte ahanda budur:





    Bakın,bu Büyük israil denilen devletin haritasıdır.Bu adamların kutsal kitabında Fırat Dicle ve 2 nehir daha geçiyor.Bu adamlar da bu toprakları kendilerine vaadedilmiş olarak görüyor.Büyük Ortadoğu projesi dedikleri şey budur.




    Şimdi bu konularla ilgili sayfalarca yazı yazılırdı ama,ben özet geçiyorum.
    Arap baharı,Cihadcı örgütler ve bunun gibi operasyonların adı altında,Emperyalizm karşıtı liderler(Evet adamlar diktatör,ama en azından Batı karşıtları)Tek tek devrilir,yerlerine Abd yanlısı liderler getirilir.

    Domino taşları tek tek devrildi,Abd karşıtı Ortadoğu liderleri tek tek devrildi.Ama devrilmeyen tek bir domino taşı vardı.O kişi de Beşşar Eseddir.
    Beşşar esed Abd karşıtı bir liderdir.Ayrıca israilin düşmanlarından biridir.
    Bu adamların ülkesinde de olaylar oldu.Bakın Beşşar Esed halkına zulm ediyorsa Muhalifler de ediyor.Beşşar Esed kendi halkına zülm ediyor yağğ diyen ergenler Muhaliflerin işkence kamplarını internetten izleyebilirler.Zulüm varsa kesinlikle tek taraflı değil.
    Bu adamı devirmek icin önce ÖSO(Özgür Suriye Ordusu) diye bir şey çıkarttılar.Tüm batı devletleri bu adamlara tank verdi,roket verdi.Suriye ordusu bunları yeryüzünden sildi.O plan tutmayınca cihadcı gruplar altında Aharuş şam,Ensar el şam ve bunun gibi bir çok örgüt kurdular.Şu an Suriye ordusu Halepi kuşatmak üzere.Ve Emperyalistler ağlamaya başladı.
    Peki Rusya neden bu adama yardım ediyor:Rusya Suriyeyi de kaybederse elinde Ortadoğuda oyanayacak kart kalmayacak ve ekonomisi iyice bitecek.
    Türkiye neden bu adamı sevmiyor:La Bizim başkanmız Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı değil miydi (:

    Esed yönetiminin devrilmesi,Hizbullah ve iranın saf dışı kalması Büyük israilin kurulmasındaki en büyük adımdır.Bu yüzden Esad düşmanlığı yaparak Israilin ekmeğine yağ sürüyorsunuz.Esad giderse Türkiyenin Güneydoğusu da gider.Kürdistanın kurulması da Büyük Ortadoğu Projesinin bir adımıdır.Vatanını milletini seven,dünyanın yahudiler ve batı emperyalizmi tarfından yönetilmesini istemeyen adam Esed'i destekler.Hadi eyvallah.
    Edit:Beyler Yemen'de Amerika,Israil ve Siyonizm karşıtı Husiler Israilin tasmalk köpeği "Arabistan"a karşı mücadele veriyor.
    ···
   tümünü göster