/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +19 -7
    Milyonlarca yılık genetik birikim hiçe sayılıyor, insanlık suçu işleniyor.

    Evrim bildiğiniz üzere gen seçilimi ile alakalıdır. Üreyen her insanda trilyonlarca varyasyon insanlık evrimine ayak olur.
    Evrimin amacı daha sağlıklı bireyler ortaya çıkararak kusursuz bireyi yaratmaktır. Bunu parça değişimi , yararlı mutasyonlar ile yapar ,özellikle tutarlı(yararlı) mutasyonlar insana doğada yaşaması için yeni bir özellik verdiyse bu seçilime katılır.

    Mesala bir hayvan ayaklarının uzamasına neden olan bir genetik değişim geçirdi ve bu değişim ına pozitif yönde etkisi oldu, gelecek yeni nesillerde bu özelliği kullanır ve evrimde basamak atlanmış olur.

    Sizi terimlerle boğmak istemiyorum. insan için evrimine ihanet kanserin tedavisi ile başlıyor. Kanserin genetik bir hastalık olduğunu, kalıtımsal özellik gösterebileceğini biliyoruz. Peki niye insanlarda kanser (tedavi edilerek) bastırılarak sonraki nesle geçmesine izin veriliyor? (Genetik olarak sonraki nesle geçmesi mümkün)

    Zaten biliyorsunuz kanser vakaları artmış durumda, ileride daha da artacak. Sebebi kansere neden olan genlerin sonraki nesle izin verilmesidir. Evrim baltalanıyor, kanserli hücreler insan eliyle doğal secilimden zorla geçiriliyor. Normal koşulda geçecek olan gen ise daha pasif kalıyor. Bu da sonraki basamakları imkansızlastiriyor.

    Bu insanlık suçudur, sonraki neslin hasta doğması kimin suçu olacak?
    Ayrıca sağlık sektörüne büyük bir yük olmakta. Parayı firmalar kazanmakta, yada firmalar bilerek mi kanseri tedavi edecek yolu bulmuyor? Bilerek mi kanserin sonraki nesillere geçmesine göz yumuyorlar. Bir neslin kanserli olmasına göz yumuyorlar önce, bilerek ve isteyerek. Sonra onları tedavi edip para kazanıyorlar. Bir de halk kahramanı oluyorlar. Önce hasta yap sonra tedavi et, sanki tarım yapılıyor, önce kanseri ek, sonra onu topla para kazan.

    Çözüm basit, kanserli kişilerin kanserli genlerini sonraki nesle geçmesini onleyeceksin. Çocuk yapmalarını önleyeceksin, bu şekilde sağlıklı genler daha kolay doğal seçilime gidebilir.

    Beyler söylediklerimi daha iyi anlatmak için şu örneği vereyim. Frengi, zamanında çok kişiyi öldürmüştü, taki yayılması engellenene kadar.

    Düşündüklerimi aktarma konusunda iyi olmayabilirim, umarım anlatabilmisimdir.
    ···
   tümünü göster