/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +4 -1
    Bak kardeşim ideolojinin ne olduğuyla asla ilgilenmiyorum

    Ülkücülük hakkında ne biliyorsan yanlış biliyorsun bana istediğin soruyu sor dilim döndüğünce anlatırım
    ülkücülük yemininde bile faşizm karşıtı söylemler vardır.Ülkücülüğü öğrenmeden burda laga luga yapıyorsunuz.
    Şimdi birincisi ülkücülük şudur :
    Türk milletinin sahip olduğu topraklar içerisinde(türkiye) doğan evlatların türk milletine, ülkesine islama yararlı olarak yetiştirmek, onlara türk terbiyesi vermektir. Ülkücülük bunu amaçlar, yani Türkiye sınırları içerisindeki Türk de laz da Çerkez de Kürt de bizim için aynıdır. Ona verilecek kültür ile aşılanacak terbiye ile ülkesine yararlı olma güdüsüyle onun da milliyetçi olması amaçlanır.
    Yani milliyetçiliğin ırkçılıkla uzaktan yakından alakası YOKTUR.
    ikincisi en ünlü antropologlar bile saf bir ırkın kalmış olamayacağını yüz, iki yüz yıl önce açıklanmış kanıtlanmıştır. Bu nedenle ırkçı bir ideoloji (örn. Atsız) hem imkansız, hayal ürünü hem de bir insanlık suçudur. Kimse hangi ırktan doğacağını seçemez.
    Üçüncüsü ülkücülüğün şu anlarda bu kadar kötü bilinmesinin tek nedeni donanımsız gençlik ve ailesinden vs. yerlerden kulaktan doğma bilgilerle saçma sapan savunmalar yapan sıkıştığında ise 'Orkçoyoz nolcok' diye salak salak konuşan liselilerdir. Ayrıca küfür de ederler çünkü ideolojilerini nasıl savunacaklarından daha doğrusu ülkücülükten haberleri yoktur.
    Dördüncü ve son olarak yaptığın genellemede haklı olabilirsin ancak şu anki bilgi fakirliğinin tek nedeni araştırmayan merak etmeyen yeni nesildir.

    Daha fazla soru veya bana karşı çıkacağın bir tezin var ise sonuna kadar açığım kardeşim..
    Hadi selametle..
    ···
   tümünü göster