/i/Devlet

  1. 151.
    +7 -2
    Osmanli zamanindaki alevi ayaklanmalari da kanli bir bicimde bastirilmistir.
    Simdi gelelim Cumhuriyet yillarina. Atatürkün devrimlerini benimseyen ve arkasinda duranlar Alevilerdi. Bakin her zaman derim Aleviler olmasa 3.Dünya ülkesiydik.
    Biraz ilerleyelim.1960lı yillar sonrasi. Maraş,Çorum, Sivas ve aklima gelmeyen nice katliamlar Alevilere karsi yapilmistir. Kimi derki bu katliamlar, ozellikle Maraş katliami, devlet tarafindan dis guclerin emriyle ülkeyi kutuplaştirmak icin yapilmistir.Ama ben biliyorum ki Mhp gibi kökü eskiye dayanan partiler çok da masum değildir.
    Şimdiye kadar iç savasin cikmamasinin nedenlerinden biri de Alevilerin tavridir. Aleviler bu katliamlara cevap verip karşi katliamlar yapsaydi, Maraşin intikami Pazarcikta alinsaydi, Konyada Gezi parki gostericilerine saldirilarken, Sayilari 3 milyona varan Taksimdeki geziciler Mahalle bassaydi bu ülkede iç karigiblik coktan patlak vermisti.
    Ama Alevilerin de kaynama noktasini bilmiyoruz. Bakin Aleviler silahlanmasi gereken 1 numarali kesimdir. Eğer bu yaziyi okuyan Aleviler varsa onlara soyluyorum. Silahlanin.Eşi dostu silahlandirin.Ne polis ne Devlet sizi katliamdan korumadi. Gunumuzde de size yonelik bir katliam yapilmayacaginin garantisini veremeyiz.
    Ama ülkedeki ic savas alevi sunni olayindan cok farkli da olabilir.Biz sadece olasiliklara deginiyoruz.
    ···
    1. 1.
      +3
      ne yapmaya çalışıyon amk
      ···
    2. 2.
      -2
      Alevilermi destekledi guldurme bro seyit rizayi bombalatan mustafa kemal di onu astiranda he kotumu yapti hayir dogru olani yapti kimse devlete bas kaldiramaz devlet icinde devlet olamaz. Aleviler karşı cevap vericek buyuk bir gücü yoktu hepsi bir agizdan örgütlesmiyorlardi alevilerin suanda olan örgütü dhkptc dir buyuk bir çatışma yapacak gücü yok sadece sansasyonel eylemler yapiyorlar.
      ···
    3. 3.
      +1
      saçmalamaya başladı amk liselisi
      ···
      1. 1.
        0
        Yok kanka bu konu biraz farkli simdi ic savasa geciyom
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster