/i/Devlet

  1. 76.
    +4 -1
    Eeee Polislik neymiş anladik. Peki usta,iç savaşta polisler ne yapacak ? Kendi halkina silah mi gibacak ?
    Hükümet karsiti ciddi bir silahli ayaklanmada Polis kendi halkına silah sıkar.Ama şöyle olur.Ülke iyice karişir. Ortalik ellialtıya gider.Öyle bir ortamda hükümet yanlisi polis elindeki silahla catisma sirasinda karşıt gruba ateş açar.
    Yani polisimiz,Akp yanlilarinin halihazırda silahlanmiş halidir.
    Ama karşit gruplar da polisle hemen hemen ayni silahlarla silahlanacaği için Polislerin cok belirleyici olacagini dusunmuyorum.
    Ha bu arada Guneydogudaki polisler ne olacak ? 2 seçenek var ya ic savas oncesi polislikten atilirlar ya da iç savaşta kürtlere silah dağıtırlar(Etnik bir savaş olmayacağini söylemiştim ileride kürtlerin silahlanişini da açiklayacağim)
    ···
    1. 1.
      0
      Polis de polis ee askerler ne yapacak o zaman sendikacılar ne yapacak
      ···
      1. 1.
        0
        Gelecem hepsine panpa
        ···
      2. 2.
        +1
        Tmm bi an gaza geldim bende
        ···
      3. 3.
        0
        Kardeş yanlis dusunuyorsun polisler hakkinda. Eger bir içsavaş cikarsa polis direkt olarak hukumetin yaninda olmaz.Şöyleki polis teskilatinin dusuncesi sabittir. Vatanseverlik.Yani polis ne zaman ates açar halka, tabiki pkklilarla vatanseverlerin catismasinda pkklilara ateş açar çunkü polis bizim ulkemizde tamamen hukumete ait degildir. Suanda polis neden hukumetin silahi diye sorarsaniz cevabi basit;Cunku korkuyorlar. Babam polis ondan biliyorum. Doguda gorev yaparken arabanin icindeydik. Yolu pkk destekcileri kesmis kimlik soruyorlardi. Babama ateş acsan ne olur diye sordugumu hatirliyorum. Cevabi ihrac edilirim olmuştu. Asil mesele bu yani. Icsavas durumunda bunlar degisir. Hukumeti gibine takan olmaz.
        Asker tam olarak oyle degil ama. Asker teskilati her ulkede oldugu gibi bizim ulkemizde de en ayricalikli yere sahip. Nasil ayricalik;En guzel bolgelerde karargahlar, askere ozel imkanlar vs.Ha bu ayricaliklari yine kendileri olusturdu zamaninda. Haklarimi? Yani biryere kadar haklari cunku bir ulkede asil otorite asker otoritesidir yani hukumet veya partiler degildir. Simdi genelkurmay baskani istedigi an darbe yapabilir.Bu potensiyal bir guctur.Bu sebepten asker de bu durum degigiblik gosterir
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster