/i/Kitap

Kitap sever dostlarımızın buluştuğu alt incidir
Okuma ihtiyacı barut gibidir bir kere tutuşunca artık sönmez
Victor Hugo.
  1. 1.
    +8 -1
    Vay anasını bee
    ···
    1. 1.
      +5 -4
      helal et panpa üstte dursun diye buraya yazıyorum

      kardeşim ben senin gibi öyle kitaplıkta kitap biriktirip de "bakın ben ne kadar çok kitap okudum" diye hava atanlardan değilim.Ben okuduğum kitapları eşe dosta dağıtırım hediye ederim onlar da okusun diye. Geri de istemem. Onlar da başkalarına versin. insanlar daha çok kitap okur belki böylelikle.O yüzden 15-20 kitabım vardır rafımda. Onları da isteyen olursa veriyorum.
      hem nolcak ki orda tozlu raflarda bekleyip küflenince o kitaplar ? önüne geçip fotoğraf mı çektircem ? karıya kıza hava mı atacam ? Egomu mu tatmin edicem ?
      önemli olan rafta durup dekor olması değil beyinde durup adam etmesidir. bence siz de kitaplarınızı hediye edin isteyenlere
      ···
      1. 1.
        +1
        bay tobot iyi diyorsun güzel diyorsun da ya adam aynı kitabı bir kere daha okumak isterse ne yapacak? kitabı verdiği adamdan geri mi isteyecek yoksa gidip tekrardan satın mı alacak?

        edebiyat öğretmeni'nin bunu hava amaçlı yaptığını sanmıyorum. adam kitaplık yaptırmış, mutlu olmuş paylaşmak istemiş bence illa hava atmak istese belki de hayatında bir tane kitabı bile eline almamış ergenlerin dolu olduğu sözlük yerine instragram, facebook, twitter gibi daha çok karının kızın bulunduğu ortamlara atardı.

        bir de son olarak kitap okuyarak evet insan egosunu tatmin eder, yeni bir şeyler öğrenir, bakış açısı değişir. ego tatmin etmek deyince illa birilerini ezmek, hava atmak diye düşünmek bence çok doğru değil.

        benim kitaplığımda da 150'den fazla kitap var ve hala da okuyamadığım için pişmanlık duyduğum ve almaya çalıştığım kitaplar var. okumak isteyen arkadaşlarıma ödünç veriyorum ama her arkadaşıma kitabımı hediye edecek kadar zengin olamadım daha.
        ···
   tümünü göster