/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +363 -101
    Yıllar önce halamın kızı evleniyordu; tüm akrabalar düğün münasebeti nedeniyle aynı yerde toplanmıştık. uzun yıllardır görmediğim akrabalarımın tümünü aynı zaman diliminde görüyor olmak güzel bir duyguydu.

    sıkıcı düğün hazırlıklarının ardından düğün bitmişti ve tüm akrabalar evde toplanarak düğünün yorgunluğunu atmaya koyulduk. düğünde çalan iğrenç ötesi şarkıların etkisinden viski ile arınırken evdeki kadınlarda garip bir bekleyişin olduğunu gözlemledim. bu bekleyişin uzaması evde kısa çaplı bir tedirginliğe döndü. meğersem halamın kuzeniyle müstakbel eşi gerdek gecesinde beklemedikleri bir şeyle karşılaşmışlar: kan gelmemiş.

    bu kanlı krizin ardından erkek tarafı, kız tarafı yani bize durumu telefonla bildirdi. bizler de o bölgenin âdeti gereği gerdek gecesinden çıkacak bir tutam kandan sonra erkek tarafına baklava zütürecekmişiz. iğrençliğe bakar mısınız? tabi bir tutam kan gelmeyince baklava işi yattı.

    müstakbel damadımız halamın kızını, kızlık zarı kontrolü için hastaneye zütürmek istemiş. kızcağız da bu utanç ötesi durum için yanında annesinin olmamasını istemiş. haliyle utanmış kız. halamın kızı, annemin yanında olmasını istedi. annem sülalemize yeni katılan yobaz damadımız ve halamın kuzeni pazar günü akşamı hastanenin yolunu tuttular. Tabi halamda boş durmadı o da gitti.

    -tabi budan sonra olanları annemin bana söyledikleriyle yazıyorum-

    hemen en yakın devlet hastanesine gitmişler. hastanede kadın doktor olmaması neticesinde damadımız müstakbel gelinimizi birkaç yüz kilometre ötede yer alan Isparta’ya zütürmeye karar vermiş. burada yapılan kontroller neticesinde doktor hanım halamın kızının, kızlık zarının esnek olduğunu ve kızlık zarının büyük bir olasılıkla doğumda yırtılacağını belirtmiş. bu sırada sevgili damadımız çiçeği burnunda gelinimizi alnından öpmüş. halam bu boş durur mu? hemen lafı yapıştırmış:

    Halam: eeee demek ki bizim kızımız sağlamken; sizin erkeğiniz bozukmuş!

    Halamın damada verdiği bu tarihi ayardan sonra elini birçok kez öpüp başıma koymuşumdur. ayrıca tüm bahsettiğim olaylar vuku bulurken sadece benim ailemin medeni bir şekilde davranması benim için gurur kaynağıdır.
    ···
   tümünü göster