/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +59 -4
    Evet arkadaşlar ben başvurdum ve 2 tane mülakata girdim ve bu haftasonu çekimlere başlayacağız ve size de yardım etmek istedim.

    Başvuru yapacağınız zaman en önemli olan şey ; ilk izlenimdir. Ben normal bir fotoğrafımı koymadım. Yurt dışında hayvanat bahçesinde aslan ile çekilmiş bir fotoğrafım vardı onu koymuştum. Parayı ne yapacaksınız diye bir soru var, sakın okulum için harcayacağım falan yazmayın almazlar. Yazacağınız şey havalı olmalıdır, ben eşim ve çocuğum ile dünya turu yapmak için harcayacağım yazdım, burada önemli olan dünya turu.

    Başvurumu yaptıktan sonra yaklaşık 20 gün içerisinde geri dönüş yaptılar ve 1. mülakata çağırdılar, eğer çağırılırsanız odaya geçtiğinizde size " nasılsınız " diye ilk soruyu soracaklar siz de " iyiyim siz nasılsınız " demeyin sadece teşekkür edin. Kendinizi anlatın ama sakın susmayın çünkü izlenim çok önemli eğer karşınızdaki bayan ise çok kolay olur.

    Aradan 1 gün sonra 2. mülakata çağırdılar ve iki gün sonra gittim. Bu arada kıyafet seçiminiz çok önemlidir bence takım giymelisiniz orada 15-20 aday vardı ve tek takım giyen bendim diğer herkes keko gibi giyinmişti. Yönetmenlerden birisi bana " çok şık olmuşsunuz " demişti. Sizi ilk başta kamera karşısına alıyorlar, kamera karşısında heyecanlanmamalısınız bu yüzden sizi test ediyorlar. Kameradan sonra 10 soruluk bir test oluyor, bu sorular gerçekten çok zor. Hepsi 125.000 ve 250.000 liralık sorular, ben 10 sorudan 6 tanesini bilebildim. Yönetmen bir süre sonra bana gelip " 10 sorudan 6 tanesini bildiniz bu gerçekten çok iyi bir sonuç " dedi.

    Akşam 22.00 a kadar ararlar ise hafta sonu çekime başlıyorsunuz aramazlar ise 20 gün içerisinde sizi bilgilendiriyorlar.

    Eğer 2. mülakatı geçerseniz sizi arıyorlar ve yanınızda 2 tane kıyafet getirmenizi söylüyorlar, o 2 kıyafet arasından size en çok kamera karşısında yakışıcak olanı seçiyorlar.

    Umarım yardımcı olurum panpalar

    Edit: Bilemediğim bir soru bir ülkenin bayrağının renkleriydi, normalde bayrakların hepsini bilirim hatta ülkeleri gözüm kapalı çizerim o derece yani
    ···
   tümünü göster