/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3 -1
    "bu ülkeden bir gib olmaz" ifadesinden kastın ülkenin bir cinsel organa dönüşmesi ihtimalinin olmayacağı yönündeyse acilen bir pgiboloğa görünmeni tavsiye ederim.
    ha eğer kastın Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dünyada söz sahibi olmadığı yönündeyse seni ülkemizin toprak sınırı bulunan 8 ülkenin iç ve dış durumuna bakmaya davet ediyorum.
    iran: uzun yılar şii sünni çatışmasına sahne oldu. batı ambargosu altında ezildi ve yeni yeni ayağa kalkıyor. Ortadoğu coğrafyasının en güçlü ülkesi olarak nitelendirilmesine rağmen ekonomisi çok zayıf.
    suriye: ülkede 2011 den beri iç savaş var 180 bin kişi öldü, 3 milyonu türkiyeye olmak üzere 8 milyon kişi vatanının terk etti. diktatörlük ile yönetilmeye çalışılıyor.
    ırak: suriye terörü ve kürt sorunuyla mücadele içinde. çoğu batı devleti tarafından tanınmayan bir devlet
    yunanistan: avrupa birliğine jeopolitik konumu sayesinde istenmeyerek alınmış ve avrupanın sırtına yük olmuştur. ekonomik krizle mücadele içinde.
    türkiye: 2002 yılından beri tek sıkıntısı terör. ekonomisi toparlandı kişi başına düşen milli gelir arttı, hracat ithalatı yakaladı, parası değer kazandı. istikrarlı bir şekilde yönetiliyor.
    ···
   tümünü göster