/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +21 -12
    Panpalar size 4 farklı uyuma şekillerini anlatıcam ve bunların neye delalet ettiğinden bahsedicem.
    1-) Sağ omzun üstüne yatmak: Bu şekilde peygamberler yatar ve sünnettir. Bu şekilde yatarsanız kalbiniz diğer organlarınızın üstünde kalır ve bu en sağlıklı yatma şeklidir. Ancak eğer yeni yemek yediyseniz bu yatış şekli doğru değildir.(Bunu 2. madde de anlatıcam) Bu şekilde yatarsanız daha az uykunun size yettiğini görüceksiniz. Çünkü peygamberler de bu şekilde yatarak ibadetlere daha fazla zaman kalmasını sağlamışlardır.
    2-)Sol omzunun üstüne yatmak: Bu şekilde genelde sultanlar yöneticiler ve zenginler yatar. Çünkü böyle insanlar genelde aç yatmazlar ve eğer tok yattıysanız mideniz için en sağlıklı yatma şekli sol omzun üstüne yatmaktır.
    3-)Sırtüstü yatmak: Bu yatış şeklini genelde evliyalar kullanır. Bir mesele üzerine düşünürken kalpleri ve yüzleriyle gökyüzü rahmetine dönük olurlar. Bu yatış şeklini genelde kimse tercih etmez ve uyuması çok zordur
    4-)Yüzüstü yatmak: Bu şekilde şeytanlar ve cinler uyur. Bu şekilde yatmak anatomik olarak da oldukça zararlıdır. Heryeriniz ağırarak ve uykunuzu alamamış bi şekilde kalkarsınız.

    ZORUNLU EDiT: FOTO TEMSiLi !!!
    ···
   tümünü göster