/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 551.
    +12 -3
    Kardo bastan sona okudum ama sanki itin gotune fazla sokmussun abd yi. Tamam kotu de o kadar da abartilacak cinsten degil.

    Ben gezmeye gitmistim 3 ayligina. Para gibintisi yoktu bende.

    Saglik mevzusu dedigin gibi pahali ama duzgundur. Gerci bizim ulke de de oyle durum sadece biraz daha ucuz o da sigortan varsa. Peder in sigortasina bagliyken eczane de ilac ucreti+ tedavi ucretine 500 lira vermistim. Tamam benim kullandigim ilaclar baba ilaclar ama sigortaliyim sigortasiz ne tak yesin? Kanser ilaclarina 2000-3000 verdigimi biliyorum. Kemoterapi hastane ucretine girmiycem. Birde gss mevzusu var. Yani demem o ki Abd pahali ama Turkiye de cok ucuz bedava degil yani.

    Egitim sistem in de de haklisin. Oyle herkes okuyamiyor. Ya burs alacaksin ya da paran olacak ama gittigin okul odtu yu giber atar o derece. Bu konu da da abd pahali ama Turkiye de de orta gelirin altinda ki bir adam cocugunu unide okutmada biraz zorlanir.

    Ulasim mevzusunda da biraz haklisin yani oyle bizde ki gibi dolmus metro falan filan cogu yerde yaygin degil fakat araba ve petrol ucuz amk adamlar napsin toplu tasimayi ayrica eyaletler arasi yollar efsanedir bizim dexer duble yol yaptim diyor koyunlar orgazm oluyorlar ama amerika nin o yollar efsane bee.

    Yemek kulturu cok taktan. Cok aradim Turkiye nin yemeklerini orada. Kebap doner falan var buyuk yerlerde ama onu burada kediye vermezsiniz o derece. Ote yandan biizim ulkeye turist geldiginde dedigi ilk sey "yemekleriniz cok guzel" dir. Niye acaba ? Bunu dusunun. Ben oradayken genelde mekgiba ve italyan yemeklerini yerdim. Benziyor bizim kulture.

    Hukuk sistemine gelince eger ki bir kadin size iftira atmiyorsa cok duzgundur. Bizde ki gibi yandaslara calismiyor onlarin hukuku.

    Birde bende para coktu onunda etkisi var rahat yasamamda.

    Not : bazi imla hatalari olabilir duzeltmeye useniyorum ama okuyup anlarsiniz esek degilsiniz ya.

    Sorulariniz olursa sorun gencler.

    Ekleme :

    Insanlari dunyanin en cahil en kultursuz insanlaridir. Cogu okumamis , gotunu yayip duran , calismayan , samimiyetsiz huur cocuklaridir.
    ···
    1. 1.
      +1
      Panpa sorum baba parası yemek nasıl bi duygu
      ···
      1. 1.
        +2 -1
        Kardesim ben amerika ya da diger yurt disi gezilerimi baba parasiyla yapmadim. Universite nin son senesinden beri duzenli maasim var ki suan aldigim maas oldukca yukses miktarda cok sukur.

        Ben aileden zenginim is hayatina gecene kadar tabi aileden para alacam amk ne yapayim ? Sen zengin olsan "yok bana para vermeyin ben sefil bir sekilde yasarim " diyecek misin ?
        ···
      2. 2.
        +1
        Ne mezunusun
        ···
      3. 3.
        0
        Elektrik- elektronik muhendisligi
        ···
      4. 4.
        +1 -1
        panpa seni kırdıysam özür dilerim ben öyle espri olsun diye şeeettim
        ···
      5. 5.
        +3
        Bende biraz sert cikmis olabilirim kusura bakma. Hassas bir konu bu o yuzden.
        ···
      6. 6.
        +1
        kardeş demişsin ki fakat araba ve petrol ucuz amk adamlar napsin toplu tasimayi Bunlar bu kadar mı kazmaki doğayı korumayı bilmiyorlar ?
        ···
      7. diğerleri 4
    2. 2.
      +4
      Panpa benim kızın en iyi sigortası var burada, istanbulda sigortasız vs doktor masrafları olmuştu, buranın sigortalı halinin onda biri çıktı aq : D O kadar pahalı yani.

      Breaking Bad dizisini bilirsin, adam kanser olduğu için meth işine başlıyor, yani buranın masrafları tr'nin yüz katı.

      Yollar var ama speed limit var 60 mile genelde, basamıyosun, yollar git git bitmiyor.
      Gerisinde hemfikiriz zaten.
      ···
      1. 1.
        +1 -2
        Ya zaten tr nin en kotusu abd nin kinden daha ucuz o konuda anlasiyoruz zaten.

        Haa bu arada oneri oyle zirt pirt diziden oneri verme olayin inandiriciligi azaliyor. Ben gittim biliyorum dogru oldugunu ama gitmeyen birisi icin dizilerden orneklendiriyor olman sakincalo biraz.
        ···
      2. 2.
        +2
        panpa valla kim inanmış kim inanmamış skimde değil. Ben burdayım şuan, ilgi çekmek için yalan atmak gibi bir huyum hiç olmadı, hayat mücadelesi veriyoruz burda.
        ···
      3. 3.
        +2 -1
        Tamam canisi seviyorum seni
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster