/i/Tespit

  1. 1.
    +582 -41
    karşılıkları
    yukarıdaki fotoğraflar lotr'a, alttaki fotolar anlatılan millete aittir


    1-Elfler - Keltler (irlanda, Bretonya, iskoçya vs.)



    isanın doğduğu sıralarda tüm avrupada egemen olan bu Kelt ırkının Elfler ile birçok ortak noktası bulunmaktadır. Keltlerin doğa ana ile iç içe olmasından tutun da tarihteki sembol ve motiflerine kadar Elflerin bir kopyasıdır, geleneksel giyim tarzları, büyü ve mistik konular ile özdeşleşmeleri ve zamanında sağlık alanında bu şekilde çözüm bulmaları, kendi vatanları haricinde diğer milletlere ilişmemeleri birer örneklerdir. Kelt mitolojisi Ayrıkvadiden çıkmış gibidir. Kavimler göçüne kadar avrupada egemen olan bu ırk günümüzde varisi olarak irlanda ve iskoçya gibi ülkelerde soyunu devam ettirmektedir. ilk zamanlarda bilinen dünyaya hakim olup da sonradan içlerine kapanmaları Elflerle birebir benzerliklerinen birkaçıdır. Elflerin kullandığı Arp özbeöz Kelt müzik aletidir. Elfçe Eski Keltçeden esinlenilmiştir. irlandaca ve Elfçenin benzerliğine bakabilirsiniz. irlandaca bir şey okurken Elfçe okuyormuş hissine kapılabilirsiniz. Esinlenildiği tarihler MÖ700-MS 200 arasıdır.






    2-Cüceler - Cermenler (Almanya, Danimarka vs.)



    Roma zamanından 200-300 yıl önceden itibaren sadece savaşmayı bilen, kültür hazinesi pek bir dar olan, Roma zenginliklerini yağmalayan, kaba kuvvete pek meraklı olan, güçlü bir yapıya sahip olan Cermen ırkı Cüceler ile amansız bir benzerlik gösterir. Kendi ırkları haricinde diğer ırkları hiç önemsememeleri de ortak noktalardan biridir. Tarihi kaynaklarda geçen Cermen savaşçı tipi fotoğraflardan da anlaşıldığı gibi Cüceleri yansıtır. LOTR ve Hobbit izleyen bilir Cücelerin alfabesi Göktürk alfabesidir ve bu alfabe tarihte sadece Cermenler ve Türkler tarafından kullanılmıştır. Runik alfabesi diye de geçer. Esinlenildiği tarihler M0-MS800 arasıdır.






    3-Rohan-Rohirrim - Türkler



    Bu orta dünyanın savaş denildiğinde akla ilk gelen yarı göçebe ve at-savaş efendileri olan bu ırkın Türklerle birçok ortak noktası vardır. Tipik bir Türk Hanlığını yansıtır. At üzerinde savaşmayı ustalık edinmiş olan bu ırk, içlerinden bir hain ile arkalarından vurulması ile de Türklerle tıpatıp benzerlik gösterir. At üzerinde kılıç, mızrak, yay ve her türlü silahı kullanabilen bu ırk aynı zamanda orta dünyada en çok kayıp veren ırktır. Eomer'in atına Külteri ismini vermiş olmasını da unutmamak gerekir. Esinlenildiği tarihler M0-MS1300 arasıdır.






    4-Gondor - OrtaÇağ Avrupası



    Gondor halkının yaşamı, giyim kuşamı, askerlerinin zırhları, giyim kuşamı, mimarisi, krala bağlılıkları tipik bir OrtaÇağ avrupasını yansıtır. OrtaÇağ ingiliz krallıkları bir örnek olarak verilebilir. Esinlenildiği tarihler MS800-MS1400 arasıdır.






    5-Orklar - Kürtler



    Bu yüzü katran bağlamış ne yaptığını bilmeyen karanlık güçlerin eline düşmüş mitoz ile bölünen ve çoğalan yeri geldiğinde açlık olduğunda birbirini yemeye çalışan düşman başına tipe sahip olan savaş yeteneği bir gram olmayan sadece yakıp yıkmayı bilen kalabalıktan başka bir niteliğe sahip olmayan bu Orta Dünya ırkı kürtlerle birçok benzer özellikler göstermektedir. Esinlenildiği tarihler 404 not found.


    ···
   tümünü göster