/i/Kız Meselesi

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    Adam haklı beyler
    ···
    1. 1.
      +13 -2
      Al kardes bu konuda bir yazı yazmıştımda uzun biraz

      Sevgili arkadaşlar burda birkaç düşüncemi paylaşacağım isteyen beğenir isteyen beğenmez küfür yada hakaret etmeye gerek yok herkes adam gibi enrtysini girer çeker gider.

      Malum zor bir zamanda yaşıyoruz. Bugün Berkten hoşlanan kiz yarın emre için ağlıyor. Ayseden hoşlananip çıkan bir erkek gidip aynı zamanda melisaya yürüyor vb.vb. Durumu biliyosunuz zaten. Değinmek istediğim nokta şu Sözlükte sürekli şu yazıları görüyorum "Kaldı mı öyle namuslu bir kız"
      "Bu devirde hayatta biriyle yatmamış kız bulamazsın"
      "Köylü kızı lazım bana eli kimsenin eline değmemiş vb. vb."
      Devir kötü dedik ama zamana uymayan kendini koruyan insanlarda var. Bide burda "Ferre linki atıyorum isteyen söylesin" diye başlık açanlara "yolla panpa" diyenler gelmiş namus davası güdüyor. insan önce kendine bakmalı.Bir düşün! Onca kızla sevgili olmuşsun yiyişmissin bazen daha ileriye gitmissin. Sonra geliyorsun yokmu namuslu kız ah nerde onlar. Mevlana'nın hoş bir sözü var"dün zekiydim dünyayı degistirmek istedim bugün bilgeyim kendimi değiştirdim " sen önce işe kendinden basliyacaksin. sitelerde izlemedigin halt kalmamış artık yeni Arşivler bulurken zorlanıyorsun sonra gel burda "yok artık öyle kızlar de"
      Size bayanları söyle özetliyim. Gece denize doğru bakarsınız ya hani. karşıdaki Adalarda rengarenk igiblar ne zaman baksaniz ordadirlar. ihtisamla parildarlar.Siz kendinizi onlara kaptirirsiniz mest olursunuz sergiledikleri parıltıdan.Siz sanarsiniz ki yalnızca onlar var. Sahiplenmeye çalışın bir tanesini hadi bakalım ne olcak yarın bulabilecek misiniz aynı yerinde. işte bu igiblar yukarda dediğim gibi bugün birine ağlar yarın başkasıyla çıkar o tarz kızlar veya kiminle düşüp kalktigi belli olmayan vs.Peki uzaklaşsan biraz onlardan. Beklesen sabretsen.O yapay guzellikleri terk edince kendine çeki düzen verince bir bakacaksinki gecenin karanlığında gökyüzünü aydınlatan kandiller dolaniyor. Ancak bakanın görebileceği bekleyenin görebileceği yildizlar. Sahiplen birtanesini aşık ol ona. Yarın yine gel aylar sonra yine gel aynı yerde duracak bekleyecek seni.Şimdi kusur yapay kadında mi yoksa onlara aldanmış doğala bakmayan adamda mi?ikisindede aslında .
      Diyorsun ki köylü olsun namuslu olsun.Ah güzel kardeşim benim. Güllerin arasında gül olamak kolaydır. Mühim olan dikenin içinde gül olmaktır.Sen onu şehre gitireceksin ne malum dikenlesmeyecegi. Bilemezsiniz kimisi gül bahçesinde dikenlesirken kimisi bir bataklikta mis kokusuyla boy verir. Kendi iffetsizligini başkalarına yıkma. geziyorsun mekan mekan kız peşinde övüyorsun "kız dediğin rahat olacak abi" diye sonra evlenmeye gelince annesinin dizinin dibinde fasulye ayiklayan güzel yemek yapan helalini bekleyip sabretmis kızı iste. “Kötü kadınlar kötü erkeklere; kötü erkekler de kötü kadınlara; temiz kadınlar, temiz erkeklere; temiz erkekler de temiz kadınlara yakışır... (Nur 26) istisnalar elbette olur lakin sen kendinden emin ol kardeşim emin ol.Sana "Allah senin karşına senin gibi birini çıkarsın dediklerinde içinden -tövbe olmasın öyle bişey- demek yerine gönül rahatlığıyla amin de.Acele etme kıtlik varmis gibi ona buna koşma "nar tanelerini yerli yerine yerleştiren Rabbim senide hangi gönüle yerleştireceğini bilir" Belki olur denk gelir birisi sen en taze zamanlarini belediyenin yakalamasi gereken kuduz köpek gibi ağzin sulanarak gezerken evlendiğin kız geleceğini düşünüp beklemistir. Sonra bir insan nasıl utanmaz kendinden? Senin teninin kaçıncı el olduğu bilinmezken dokunabilecekmisin onun sıfır eline. Bekle kardeşim bekle! Gör bak mevlam neyler, neylerse güzel eyler.
      Burayada bikaç not düşmek istiyorum susakça entry girmemeleri için
      --"Sen ne diyosun nefessiz... "cilerle alakali bir konu değil
      --Biraz dini içerik kattığım için ateist arkadaslar üzerine alınmasın sözüm musluman kardeşlere. Ayet falan tartismayalim saçma sapan
      ---Sen rahat bir kız istiyorsundur o ayrı mesele gelip burda kız dediğin söyle olacak böyle olacak diye entry girme. Benim hitap ettigim kesim farklı.
      ---insaf be bunu insan okuyacak diyenler kafanıza silah dayamadik okumuyosan okuma kardeşim.Ben iyi bi şekilde açıklamak istedim o yüzden uzun oldu hâliyle
      ---Olayı hala böyle kızlar var açısından aldım "ama kızlarda söyle böyle " o ayrı bir bakış açısı onun için kendi başlığını acarsin
      ---Başlığı dün paylaşmıstim ama görsel yoktu şimdi koymaya çalıştım tabi basarabildiysem (mobilden biraz sıkıntı oluyor)
      VESSELAM
      Tümünü Göster
      ···
      1. 1.
        +1
        sıkılmadan okudum pampa, ellerine sağlık.Şuku
        ···
      2. 2.
        0
        Saol kardeşim Allah razı olsun
        ···
      3. 3.
        +1
        Bu nasil bir entry nick uyumudur amk
        ···
      4. 4.
        0
        EYVALLAH pnp
        ···
      5. diğerleri 2
    2. 2.
      +1
      bin
      Helal
      Şuku
      Ne güzel yazmışsın lan
      Hepsini okudum
      ···
    3. 3.
      0
      Saol kardeşimim
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster