/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +8
    2. sorunun cevabı. dünyanın uyguladığı kütle çekim kuvveti o cismi de döndürcek eğer cismin başka yerde olmasını istiyosan yerçekimini ortadan kaldırman gerek ki bunun için güneşin ortadan kalkması gerekir. Çünkü dünya belirli bir yörünge etrafında dairesel hereketle 32 km/saniye ile döner ve bu hız merkez kaç kuvveti yaratır.

    1.dünyanın dönüş istikametinde giden uçak daha erken varır çünkü bu dönme sonucu batı rüzgarları oluşur ve bu rüzgar dönüş yönüne aksi halde uöçan uçağa headwind uygularken (yavaşlatırken), dönüş ile aynı yönde giden uçağa tailwind uygular yani uçak hızlanır.
    ···
    1. 1.
      0
      dünyanın kendi kütle çekimiyle güneşin ne alakası var dıbına koyim güneş olmasa da dünyanın kütle çekmi olur
      ···
    2. 2.
      0
      Dogru olur ama sadece kendine ceker sabit bi yerde surekli donmez savrulu gider ve buda ne kadar cekip kuvveti olsada sarsilma kuvveti daha faxla olcandan saga sola savruluruz
      ···
    3. 3.
      0
      @2.1.1 bak kardeşim anlattığım şeyi tetikleyen olay yerçekimidir. dünyanın kendi yerçekimi var çünkü güneş etrafında belirli bir yörüngede dönüyor. Eğer sen bu güneşi yok edersen dünya boşlukta kalır ve bunun yüzünden atmosfer ve diğer cisimler boşluğa savrulur. Yerçekimi yok olur kısaca. Bildiğin üzere dünya güneş etrafında 32 km/saniye ile dönyor ve bu dairesel hareket merkez kaç kuvvetine neden oluyor. EE etrafında dönecek bişey olmadığında ne olcak ??
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster