/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +2
    Serotonin: 'Mutluluk hormonu' olarak tanınan serotonin hormonunun azlığı sinir, yeme bozuklukları ve uykusuzluğa neden olabilir. Serotonin hormonu yükseldiğinde; moral ve enerji yükselir. Rahat uyku uyuruz, iştahımız azalır, ruh sağlığımız düzelir. Düşük serotonin ise sinirli, huzursuz ve depresif ruh hallerine neden oluyor, iştahı bozuyor, obezite veya anoreksiya, bulimia nevroza gibi yeme bozukluklarına yol açıyor.
    • Serotonini vucud kendisi üretir. Ancak, serotonin üretimini destekleyen besinler tüketilerek vücudun serotonin üretmesine katkı sağlanmalıdır.
    • Serotoninle insan vücudundaki enerji arasındaki ilişki, karşılıklıdır. Açlık, yorgunluk, stres, yemek ve ilaçların da serotonin düzeyini düşürdüğü tespit edilmiştir.
    • Beyindeki serotonin ekgibliği depresyona yol açabilir, iştahı bozar ve obezite, anoreksiya ve bulimia nevroza gibi diğer yeme bozukluklarına ve uykusuzluğa neden olabilir. Düşük serotonin sinirli, huzursuz yapar ve depresif ruh haline sokar.
    • Serotonin yükseldiğinde veya yeterli olduğunda ise; moraliniz yüksek olur, rahat uyku uyursunuz, iştahınız azalır ve enerjiniz artar. Mesela migren atağından önce vücuttaki serotonin düzeyi yüksek olmakta, atak geçtikten sonra da düşmektedir. Ayrıca kalp krizi geçirmiş birçok hastanın depresif olduğu tespit edilmiştir.

    Kanka senin sorunun serotin ekgibliği galiba
    ···
    1. 1.
      +1
      bak o da olabilir
      ···
   tümünü göster