/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +1
    Öncelikle Merhabalar, komünizm ve onun atası Keynes iktisadi olarak pek sevilmez. Çünkü özetle Klagib iktisat ne demişse Keynes tam tersini iddia etmiştir. Ve neticesinde dediklerinin yanlış olduğu büyük buhran ile kanıtlanmıştır.

    Bu ayrı konu ancak;
    1) Komünizim, herşeyin devlet tarafından idare edilmesi demektir. Günümüzde devlet idarelerinin ne kadar hantal olduğunu sen de görüyorsun. Bir de tüm işlerinin bu hantallıkta ilerlediğini bir düşün.
    Kapitalizmde şuan da olduğu gibi şirketler ve onların karı önemlidir. Bu pek bir acımasız gelebilir. Ancak, şirket kendi karını ne kadar düşünürse o kadar fazla vergi verir ve o oranda ülke kalkınır. Ayrıca, bir işi 5 kişi yapabiliyorken 10 kişi çalışmaz neticede hantal maliyet ortadan kalkar.

    Özet:Kapitalizm'de ben sıfırdan başlayıp kendimi gösterip 10000tl maaş alabilirim. Ancak komünizim'de ben istediğim kadar çalışayım, kendimi geliştireyim alacağım para çalışmayanın aldığı paranın biraz fazlası olacaktır. Hatta belki çoğu zaman para değil, komünist yöneticilerin benim için uygun gördüğü! günlük ihtiyacıma anca yetecek kadar erzak olacaktır.

    Eğer örnek istiyorsanız: Sovyetler(yöneticiler krallar gibi yaşarken halkı sefalet çeken) Kuzey Kore(Vatandaşları yöneticilerini Tanrıları zannediyor) bakmanızı tavsiye ederim.
    ···
    1. 1.
      0
      Kübayı da unutma.
      ···
    2. 2.
      0
      Küba'da iyidir ama sonu kötü bitti.
      ···
   tümünü göster