/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2
    Hahaha komünizmi George Orwell'dan okumak lazım. Tavsiye ederim, özellikle Stalin'i domuza benzettiği Hayvanlar Çifliği tam bir başyapıt.
    ···
    1. 1.
      0
      Bir okumak vardır, bir anlamak vardır. George Orwell'ın kitaplarını anlamadıktan sonra okuman bir fayda göstermez.Sen git a Song ice and Fire kitabını oku sonra spoilerlarını arkadaşlarınla paylaş bakın ben okuyorum havalarıyla mr. entellectuali oyna.

      George Orwell'ın çoğu kitabını okudum. Adam Komünizm'in yanlış olduğunu değil, yozlaşmaya yatkın olduğunu vurgulamaya çalışıyor.1984 kitabında Büyük Birader'in büyük bir devrimci olduğunu, başarıya ulaştığını fakat güce olan açlığıyla birlikte yönetimdeki yoldaşlarına ihanet edip ülkeyi tek elden yöneterek baskı ve törpülemeye dayalı kurduğu hükümetten sonraki nesilde yaşayan bir adamın hikayesini anlatıyor.
      ···
      1. 1.
        0
        Senin gibi liseliler yüzünden sanırım yakın zamanda sözlüğe girmeyi bırakacağım.

        1984'ü ben de okudum. Kitabın neresinde "başarılı bir devrim yapıldı" yazdığını sorabilir miyim? Ayrıca zaten kitabın tamamında komünist liderin geçmişi değiştirmesinden şikayet ediliyor. Adam yaşı itibariyle geçmişte ne yaşandığını( kaynakların değişmesinden ötürü) bilmiyor.

        Yani bilgisiz liseli git başkasını kandır. Adam komünizm düşmanıdır. Kitapları da gayet öğretici bilgiler içerir komünizm hakkında ki; Kuzey Kore örneğini hatırlatmak isterim sevgili bilgisiz liseli bak bakalım Kuzey Kore cennet vatan mıdır? Yoksa hala 1960'larda yaşayan iğrenç bir ülke midir?

        Ama tabi tercih meselesi madem komünizm'i iyi bir şey zannediyorsun belki Kuzey Kore'ye taşınmayı düşünebilirsin...

        Hahahah bu arada ben iktisat(Ekonomi) öğrencisiyim yani komünizmi insanlar var yönetim var mantığından daha fazla bilgiye sahibim.

        Eğer gönlün yerse bilgisiz liseli seninle Keynes, Klagib iktisat üzerine de tartışabilirim...
        ···
    2. 2.
      0
      Ahaha liseli suçlamaları, iktisat öğrencisiymiş klagib savunma refleksleri.

      Neyse 1984 kitabı Komünist bir yönetim altında geçer. Winston'ın çocukluk anılarında ailesiyle birlikte metro gibi bir yere kaçarak bombalardan korunmayı amaçlar o sırada annesi Onlara güvenmemeliydik der.Bu, Büyük Birader'in ingiltere işgalini kanıtlar derecededir(Goldstein'ın kitabında yazar işgal).

      Ayrıca Winston'ın okuduğu tarih kitabında kapitalistlerden de bahseder. Onları zütlü göbekli, takım elbiseli ve fötr şapkalı ayrıca her istediği işçiye sahip olabileceğini olarak görür. Bütün parti üyelerinin birbirine Yoldaş diye hitap etmeleri farklı bir delil dahadır. Büyük Birader Goldstein ile bir devrim yapmıştır ve başarmıştır. Daha sonra Goldstein ve yoldaşlarına ihanet etmiş, devrimi tek elden yönetmiştir. Goldstein da bu yüzden kaçmış ve yasadışı örgütüyle eyleme yönelmiştir.

      Ayrıca Çiftlikte de bu tarz bir olay olur. Hayvanlar eşitlik isterler ve başarırlar daha sonra güce aç olan domuzlar tıpkı Büyük Birader gibi yönetimi ele alır.Bu, 2 kitapta da Komünizm'in yozlaşmaya çok yatkın olduğuna vurgu yapar.

      Kuzey Kore ve günümüz Çin'i Burjuvalarla varlığını sürdüren oligarşik ülkelerdir.Çin Komünist olsaydı fabrikaları Apple'a değil Çin'e çalışırdı.

      Git sen bu entelektüel cümleleriyle kızları tav etmeyi düşün. Daha da yazma. Cevap vermiyeceğim.
      ···
      1. 1.
        0
        Liseli bilgisiz kardeşim, ben bütün bir kitap acı çeken, sevdiğiyle görüşemeyen bir adam görüyorum. Komünist faşit düzenin yanlışlıklarını aktaran güzel bir başyapıt olduğunu düşünüyorum.

        Şimdilerin modası yozlaşma demek. Yaklaşık 4-5 yıl oldu partiden ayrılalı yeni trendlerden haberdar değilim. Peki şunun cevabını ver bir bakalım; Ben çin demedim ben Kuzey Kore ve Sovyetler Birliğinden bahsediyorum. Çin zaten kapitalizmin beşiği onu sen attın ortaya söylemek istediğini söylemek için.

        Neyse Kapitalizm'in uygulandığı hangi ülkede şimdikinden daha rahat olurdun?
        a)Kuzey Kore
        b)Sovyetler

        Hangi ülkede daha rahat ederdin? Kaldı ki komünizim denendi, yeni insanlara komünizim zulmetti deme şekliniz yozlaştı demek kabul. Peki bu yozlaşmayı nasıl ortadan kaldıracaksın?

        Malüm tüm komünükler yozlaşiirr hahahah
        ···
    3. 3.
      0
      Sayın ekonomi okuyan ama ekonomiden bir tak anlamayan Üniversiteli kardeşim.

      Kitap bu olayların getirdiği acı ve ızdırabın 1. ağızdan dinlemek için yazılmıştır.

      Şimdilerin modası değil. Diyalektik Materyalizm bir durumun sonsuza kadar aynı kalamayacağını savunur.

      Komünizm denendi diye bir şey yoktur. Komünizm bir ülkede denenemez çünkü Komünizm'de devlet denen bir anlayış yoktur ve olamaz. Denenen Sosyalizm'dir.

      Günümüz Rusyası'nda Kapitalizm uygulanır sebebi Liberal Parti tarafından yönetilmesidir. Kuzey Kore ise Burjuva Oligarşisi'ne göre yönetilir. Halk zaten orada Komünizm'i unuttu.

      gibtir git Londra'na orada Kapitalistcilik oyna.
      ···
    4. 4.
      -1
      Hay ben senin mal liseli ya yarın da okullar tatil...

      Sen Sosyalizmi bilmiyorsun anlaşılan?

      Aptal hala Kuzey Kore Burjuva Oligarşisi diyor. Mal ya sizin sorununuz bir şey yanlış ise ona yanlış diyememeniz zaten bu yüzden ayrıldım partiden.

      Kuzey Kore şimdi bal gibi komünizmle yönetiliyor. Hatta aç google'a yaz vikipedia'ya yaz bakalım karşına ne çıkıyor?

      Sen şunu söyle bana mal oğlu mal; senin telefonun ne marka?
      ···
      1. 1.
        -1
        Kaynağı Wikipedi olan iktisat öğrencisi.
        ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster