/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 101.
    +11
    helal et pnp
    simdi bana bak @1 gotvereni
    eger su an kisisel bilgisayar kullaniminda %99 luk pay windows un degil,bir linux dagitiminin olsaydi o virüs kaynardı. Android de bir linux dagitimidir ama en cok virus kaynayan mobil isletim sistemi android.Bir sistemin viruslerden basi yanmiyorsa tek sebebi populer olmamasidir, cunku hacklenemeyen yazilim diye bir sey yok, sadece zorlastirilabilir.
    Google ve steam in linux'e abanmasi ise linux un harika isleyen bir kernelinin olmasindan degil, microsofta para yedirmek istememesi. Ayrica MacOS Unix kerneli kullanmaz dalyannan, donanım seviyesinde x86 islemcilerle yaptigi optimizasyon icin kendi komut setlerini kernel ile bagdastiran yuksek performansli bir kerneli vardir, yazilim seviyesindeki hesaplamalar icin unix kernelinin basit komut setlerini kullanır.
    Ancak yakin gelecekte linux un masaustu pazarı domine etmesi imkansız, cunku masaustu pazarda windows artik gerek kullanım aliskanliklari olsun, gerek program cesitliligi, gerek NT kernelinin sagladigi esneklik, yazilim gelistirme olanaklari vs. ile gunluk kullanici icin vazgecilmez halr gelmis vaziyette.
    Zaten PC pazarinda atilimlat gormeyeli yillar oluyor, yeni yatirimlarda azaldi, tezgahi zamaninda kuranlar dukkani isletiyor su an.Buyuk capli gelisme olursa ancak mobi pazarda olabilir ki o da durgunlasmaya, oturmaya basladi su gunlerde. Parmak izi, curved screen, force touch gibi ozelliklerle cikis yapmaya calisiliyor ancak nafile.
    edit: simdi aklima geldi NT nin son hali disinda kernel panic vermeyen os yok.
    ···
   tümünü göster