/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +4
    Panpa nazilerin normandiya çıkarmasına dayanması imkansızdı. Nedenini açıklayayım hemen sana. Bir söz vardır. 1 Alman Panter tankını yok etmek için 5 müttefik tankı gerekir, ancak müttefiklerin her zaman 6. tankı vardır diye. Olay bundan ibaret. Çağının çok ilerisinde olan Tiger tankı tek başına 10 amerikan sherman tankını yok edebiliyordu. Ancak 1 tiger tankı üretilirken harcanılan para ve zaman içerisinde 8 sherman tankı üretiliyordu.

    Almanlar normandiya çıkarmasında kaybetmedi. Doğu cephesinde ruslar çok yıprattı almanları. Dev bir makine düşün ve bu makinin tek görevi tank üretmek olsun. Bir yandan amerika diğer yandan rusya dev sanayi kullanarak yok yıprattılar almanları. Zaten avrupada kaynak yok. Hitlerin ordusu çok sıkıntı çekti bu yüzden, kaynak yetiremediler orduya. Özellikle tankları için demir bulamadırlar bir süre sonra.

    Ayrıca Alman Hava Kuvettleri çok kötü yönetildi. Uçakları harikaydı ancak komutanları çok kötüydü. Kuzey Afrikada bu yüzden gibi tuttular hava savaşlarında. Aynı şey normandıya çıkarması ve rusyayla olan savaşta ta geçerli.
    Kursk muharebesinde Rus IL-2 uçakları kan kusturdu alman tanklarına.

    Yani dünyanın en iyi komutanı dahi olsa, Almanya kurtulamazdı.
    ···
    1. 1.
      0
      Dicek bişi bulamadim panpa çok beğendim yazini şuku.. teşekkürler bunun için panpa ruslarin yipratmasina gelince burda pek doğru bulmadim çünki küçük çaplı bir araştırma yaptim böyle birşey okumadim ama bilgim yok diğer yazdiklarina hak veririm muhimmat malzeme yetersizligi ama birde buyuk etken eşitsizlik en az 7 devlete karşi savaşmalari
      ···
      1. 1.
        +2
        Sana şöyle küçük bir örnekle açıklayayım panpa rusların almanları nasıl yıprattığını.

        Kursk muharebesinde Rus T-34 tankarı Alman Tiger tankarlını delemiyorlar. O kadar çok sıkıyorlar ki bir süre sonra cephaneleri bitiyor. Adamlarda tank gırla. Hemen bir emir. Tanklarınızı Alman tanklarının üstüne sürün diye. Cephanesi biten rus tankları Alman tanklarının üstüne yürüyor son sürat, o kadar hızlı ve fazlalar ki durduramıyor alman tankları. Kursk belgeselini izlerden orada görürsün. Üst üste binmiş tanklar vardır bir sürü. IL-2 uçağı içinde Stalin, Ordumuz için ekmek ve su ne ise IL-2 de o dur demiştir.

        Ruslar çok yıprattı almanları. Özellikle kış aylarında
        ···
      2. 2.
        0
        Anladim panpa ayrica belgeseli. kesinlikle izleyecegim
        ···
    2. 2.
      +2
      Bir sovyet generali adını unuttum bir lafı vardı tam aktaramam ama şöyleydi "savaşı en iyi tankı olan değil en fazla tankı olan kazanacak" ayrıca sovyetlerin çok fazla insan gücü var Stalingrad da bile 1 milyona yakın asker sürdüler
      ···
   tümünü göster