/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +6
    benim 20li yaşlarımda o kadar hareketli yaşamadım.. benden çok daha hareketli yaşayan züt üstünde züt bırakmayan bir arkadşa var..o da 30'una geldi bekar yana yakıla kız arıyor evlenmek için.. belli süre sonra insan kendi düzeninin kurmak istiyor en bin dediğin adamlar bile.. mesela bizim sınıfta ne kaşarlar vardı çoğu okul biter bitmez birini bulup evlendi..
    ···
    1. 1.
      +4 -2
      düzenini kurmak dedikleri ne ola ki? illa evde aynı kadının durmasına gerek yok bence bir düzen oturtmak için. ha çocuk isteği için diyenlere lafım yok, o konuda gerçekten evlenmekten başka çare bulunmuyor.

      ben de çok hareketli biri değildim, hala da değilim ama elbette birileri oluyor hayatımda. evlilik olunca belli sıkıntıları da beraberinde getiriyor, eşinin ailesini falan çekmek zorunda kalıyorsun, birçok şeyin kısıtlanıyor, vesaire..

      mesela tatil günlerinde insan kendi ailesinin yanında olmak ister. ama mecburen eşinin ailesine (de) gitmek zorunda kalıyorsun. canın gitmek istemiyor, belki kıl olduğun bir anası, babası ya da kardeşi var ama çekiyorsun bunları. rol yapıyorsun yanlarında. söylemek istemediğin halde anne-baba diye hitap ediyorsun. bu ve benzeri başka durumlar seni hiç kasmıyor mu?
      ···
    2. 2.
      +1
      tabi ki kasan durumlar var ama totale vurursan evlilik mantıklı.. zaten evlenenen her insan çocuk yapmayı düşünerek evlenir kimse(erkekler) ben gezeyim eşimle aşk yaşayayım demez.. zaten bir kadınla yaşamak zor iş bilnçaltında çoğumuz çocuk için bu işe katlanıyoruz.. benim için artı yanı eşimin ailesinin uzakta olması.. senede en az 4-5 kez gidiyor o ara ikimiz de kafamızı sıfırlıyoruz 1-2 hafta geçince özlemeye başlıyorum ..
      ···
    3. 3.
      0
      evliliği mantıklı hale getiren çocuk oluyor işte bu durumda. o da kişinin isteklerine, beklentilerine göre. çocuk sahibi olmak istemeyen birisinin evlenmesinde hiçbir mantık görmüyorum ben. ancak deli gibi aşık olduğu bi kız vardır, o da ille evlilik diye tutturuyordur, sen de kızı kaybetmek istemiyorsundur, bu şekilde katlanırsın evliliğe. öbür türlü no way.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster