/i/Tespit

  1. 1.
    +24 -1
    Evden biri eksilmeyince anlayamıyoruz illede evden ,mahhalleden ,aileden biri ŞEHiT olup eksilmeli soframızda o zaman bıçak kemiğe dayansın.
    ···
    1. 1.
      +1
      Panpa helal et,

      madde 10. savaşı oluşturacak bir durumun başgöstermesi, ayaklanma olması veya vatan veya cumhuriyete karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışmanın veya ülkenin ve milletin bölünmezliğini içten ve dıştan tehlikeye düşüren davranışların ortaya çıkması hallerinde, başkannın başkanlığında toplanan bakanlar kurulu, milli güvenlik kurulunun da görüşünü aldıktan sonra genel veya kısmi seferberlik ilanına karar verir. kararda seferberlik uygulamasının başlayacağı gün ve saat belirtilir. bu karar derhal resmi gazetede yayımlanırve aynı gün tbmm nin onayına sunulur. tbmm toplantı halinde değilse derhal toplantıya çağrılır.

      ... ?
      ···
    2. 2.
      +1
      Helal olsunda sorun savaş ile çatışma arasındaki fark da yatıyor biz bu olayı askeri yönden terörüst ile mücadele kısmını halledebiliriz ama terörle mücadele kavramı her alanda yapılan konudur savaş aynı şekilde her alanda yapılır. Yani biz bu sorunları küçük çapta çözmezsek ileride oluşacak sonuçlar ülkenin en zenginini bile etkiler belki o ölmez ama eski günlerine de geri dönemez. Kısacası olağan üstü bir hal oluşturmaya gerek kalmadan olayın çözülmesi gerek yoksa güçlü ülkeyim söz olarak bile söylenemez.
      ···
   tümünü göster