/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +51 -16
    Evet beyler, hepimiz Pegasus'u, Elfleri vs. Sözlüğün olmayan mitolojik varlıkları biliriz. Ancak çoğumuz inci sözlük mitolojisini ve varlıklarını bilmeyiz. O yüzden bir kısmını paylaşmak istedim.



    1- sörkanistikistler



    Bunlara inci sözlükte sık rastlanır ve genelde sürkan önçi zütünün kılıyız derler. Bunlar sörkan önçi mahlukatının askerleridirler eğer sürkan önçi hakkında kötü birşey konuştuklarında bunu konuşanı doğduğuna bin pişman eder...





    2- adminustlar



    Bu adminustlara doğada pek rastlanmaz genellikle geceleri dışarı çıkarlar ve kendilerini beslemek için yiyebileciklerine inandıkları herşeyi yerler. Bu adminustlar hakkında pek fazla bilgi yoktur..





    3- lösilistler



    Bu lösilistlerden doğada pek çok fazla vardır ve bu löselistler genelde doğada çıkardıkları anan zaaa xd sesiyle tanınırlar . Lösilistleri doğada sörkan önçi dışında hiç kimse sevmez. Löselistler genellikle anan denilen ot türünden beslenirler ve doğadaki en alt basamaktadırlar..






    4- kızıstler



    Bu kızistler doğada eşi benzeri en az olan canlılardır. Bu kızıstleri doğada tek seven canlılar löselistlerdir ve asosyolistler dir diğerleri bu canlıdan pek hoşlanmaz...





    5- asosyolistler



    bunlar doğada en çok rastlanılan canlılardır çünkü yuvalarından pek uzaklaşmazlar ve yuvalarını bulmanız kolaydır. Bu canlılar doğadaki diğer canlılardan çok çekinirler ve gerekmedikçe muhattap olmazlar.






    6- baykuşistus



    Bu canlılarda doğada sadece 1 çift bulunmaktadır ve bu canlılar doğanın tanrıçası olarak bilinir. Baykuşistus ne derse doğadaki diğer bütün canlılar buna uyarlar eğer bu canlının dedğinin dışına çıkarlarsa adminustlar tarafından silikus yerler




    Evet arkadaşlar benim bildiğim sözlük mitolojik yaratıkları bunlar. Sizinde bildikleriniz varsa entari atabilirsiniz. Teşekkürler.

    --spoiler--

    --spoiler--

    Reklam alınır 0 coinsim var aq hala ne işe yaradığını çözemedim
    ···
   tümünü göster