/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    0
    Üst entyde dedim, bir ön koşullanma ile burda prim yapmaya trend olmaya çalışıyorsun. O yüzden kıymetli vaktimi ve bilgimi senin için harcayamayacağım. Sadece birkaç noktayı belirteyim ki daha başka yerlerde de buradaki gibi rezil olma.

    1. Ben hiçbir şekilde ateistim diye bir tanımlama yapmadım. Benim mümin (herhangi bir şeye iman eden), teist, ateist, agnostik ya da panteist olup olmadığımı sorgulamak haddin değil (Belki de nihilistimdir?). O yüzden siz - biz, sizin aranız, sizin oranız buranız diye bir genelleme yapma. Zaten yeterince komik durumdasın.
    2. Eleştirmeye çalıştığın şeyin ilk önce adını öğren. Adını bile bilmediğin bir kavram, olgu, kişi ya da kurumun tanımını da bilemez, böyle saçmalar, haybeye kürek çekersin.
    3. inanan ya da inanmayan, hiç kimseye akıl ve tavsiye vermek, inandığı ya da inanmadığı şeylere "sapık, delilik" vs. yaftalarını yapıştırmak sana düşmez. Kocaman bir entryde tek bir mantıklı cümlen yokken hele...

    Buradan Oliver Wendell'e de bir selam göndereyim, şöyle bir lafı vardır:
    Bağnazın kafası göz bebeği gibidir; ne kadar aydınlık olursa o kadar küçülür.

    Not. Türkçede "vijdan" diye bir kelime yoktur, doğrusu vicdandır. Kıssadan hisse, senin bu mertebelerde fikir yürütebilmen için önce kendi cahilliğini savman gerekir. Haydi selametle.

    Ayrıca (bkz: Backfire Effect)
    ···
   tümünü göster