/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +16
    Herkes yaşadığı döneme göre yargılanır . Atsızın yaşadığı dönem diğer milletler ne yapmış hangi siyasi akımlar ön plandaymış en basiti yazıda var zaten.

    "Atsız’ın yaşadığı dönem, italyan faşizmine sempati duyulan; Alman nazizmine övgüler yazılan, Rus komünizmine kur yapılan bir dönemdir. En küçük bir farklılığın insanları ayırmaya yeteceği ve çok “uç düşüncelerin” yaşandığı bir ortamda Atsız, Türk ulusunun ancak özüne dönmeyi başarabilirse dirliğe erebileceğini düşünmüştür"
    ···
    1. 1.
      +1 -17
      kendinden başka herkesi etnik döküntü olarak gören bu amcık malı ırkçı turancı davada da savunma yazacağı yerde satfalarca yediği takları övüp türk filmi kıvamında bir an yaşatmış ve ne yazık ki beraat etmiş en az abdullah öcalan kadar huur çocuğu bir insandır.Bu arada kurtuluş olarak söz ettiği milliyetçilik şu an hala devlet parçalamaya devam ediyor.Çözüm basit ya beraber yaşarız ya da acı çekerek ölürüz üçüncü bir seçenek yok
      Edit:çükü atanlar kurtlarla sevişmiştir
      ···
    2. 2.
      +8
      sen geber oruspu çocuğu buralar Türk ilidir
      ···
    3. 3.
      -2
      Şu tarihi meseleleri yahut şahsiyetleri savunurken "o döneme göre, dönemin şartları... " demek gibi ucuz kaçış sözleri yoktur. Evet döneme göre değerlendirilmeli ama artık herkes şu sözleri kullanıyor, gına geldi. Bundan daha iyi bir bahane icat edilemeyecek herhalde.

      Atsız'ın yaşadığı dönemde Hümanizm diye bir fikir de vardı, kendi deyimiyle "insaniyetperverlik"... Hatta tââââ Antik Yunan'a kadar gider bu fikrin kökeni.
      Yaşadığı dönem de ne olursa olsun bir insanın şu ırk üstündür, bu kan asildir gibi düşüncelere kapılması, diğer uluslara aşırı bir kin beslemesi meşru görülemez..
      Azınlıklara katliam talep etmesi meşru görülemez.. Ki bu adama bu fikirleri hayatının sonuna kadar savunuyor Alman Nazizmi, italyan Faşizmi çoktan ortadan kalkmıştı yani.
      Milliyetçiliğin dozajını kaçırmış biri, gözü zaman zaman milliyetçilik kör olmuş biriydi.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster