/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +6
    Atilla : Seferlerini Dogu Roma ve Bati Romaya yapmistir. Papaya diz cokturmustur. Bati Romayi yikmistir. Papanin diz cokmesi uzerine Dogu Romayi vergiye baglayip cekilmistir.

    Cengiz Han : Bazi tarihciler hakkinda mogol bazi tarihciler ise Türk derler. Fakat yapilan calismalarda Cengiz Han'in Türk oldugu tespit edilmistir. Cunku gozleri mavi saclari ise sarisindir. Ve dna si incelendiginde Türk oldugunu kanitlanmistir. Dunyanin o zaman ki %11 lik nufusunu yok etmistir. Ordusu Türklerden olusmustur. Bilinen en korkutucu hukumdarlardandin.

    Hulagu Han: Dedesi Cengiz Han'dir. Kucukken onlara yapilan zulumlere karsi araplardan intikamlarini almistir. Cengiz han in mi yoksa torunu Hulagu Han'in mi daha korkutucu oldugu hala bilinmemektedir.

    Timur: Dunyanin en iyi komutanidir. Ayni zamanda askerdir. Vede basbugdur. Savas zekasi cok ust seviyededir. Türklere yapilan Talas ve Curcan katliaminin intikamini Iran, Irak,Suriye ve Lubnanda almistir. Osmanli'yi yikmistir.

    Atatürk: Türkleri esaretten kurtarmistir. Hem askerdir hemde bir komutan. Türkiye'yi gelistirmek icin bilimi kullanmistir. Dini etmenleri ( yani ulkenin gelismesini istemeyen insanlari) astirmistir. Türkiye'nin bilinen ilk lideridir.

    Arkadaslar eklemek istedikleriniz varsa soyleyin
    ···
   tümünü göster