/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1
    geri zekalı. 7. asırda başlayıp 17. aşıra kadar ülkeyi anan mı elinde tuttu? o yüzden mi aydınlanma çagı dünyada 'muhafazid' işe başlıyor? o yüzden mi dünyada ilk orta doğuda aydınlanma cagı başladı? avrupaya o cag 10larca seneler sonra geldi? tahmin et kim tarafından?_ emeviler. şimdi gibtir git cahil oglu cahil
    git 2 kitap oku lan. ağzı olan konuşuyor. ne zaman dinden uzaktaştık o zamandan beri sürünüyoruz. sdu an bilim dediğin tüm dalları açan biziz. Hic mi Bagdat'ı duymadın? Isfahan'ı istanbul'u Buhara'yı? Semerkant'ı? Harran'ı? Ve nicelerini, avrupanın ne kadar bilim adamı varsa ne kadar düşünürü varsa neden istanbula sığınmış 10 11 12.yy larda?

    iSLAM KILIÇLA YAYILMAZ.

    o kadar cahilsin ki bunun olamayacağını anlamıyorsun. hiçbir sistem yoktur ki sevgisiz ayakta kalsın e be dangalak. zorbalıkla süreci uzatamazsın. imkansız! onu zorlasan bile içini değiştiremezsin, çocuğuna aktaramazsın. islam öyle bir dindir ki islanlar kucaklamışlar. fatih sultan mehmedin istanbula girerken halkın hürmeti neden vardı? Mekke nasıl 'bedava'dan fethedildi? sen o kadar malsın ve cahilsin ki zoraki şeyin yok olmayacağına kendini inandırmışsın.
    bana 1 sistem söyle ki zorbalık olsun ve uzun süre serbestken kabul görsün. tek 1 sistem söyle.

    edit:düzeltme, ekleme
    ···
   tümünü göster