/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +30 -10
    Beyler aranizda tarih okuyan vardir bilir. Amerika kitasi bulununca icerisinde insanlarda bulunmus. Yani amerika kitasi bulunmadan once icinde insanlar yasiyormus. Benim sorum bu insanlar buraya nasil geldi ? Biliyorsunuz ki kitalarin ayrilma olayi var. Simdi adem ile havva olayindan dusunelim. Adem ile havva dunyaya gelmistir uremistir ve bu sirada kitalar son halini almis haldedir. Peki adem ile havva olayina gore bu insanlar buraya nasil gitmistir ? Yuzmeleri imkansiz.
    Ikinci teori ise evrim teorisi. Evrim teorisine gore sempanzelerle ayni ataya sahibiz ve evrilerek geldik. Peki bu olay ne zaman basliyor ? Simdi eger boyle birseyi baz alicaksak yaklagib 200 milyon yil oncesine gitmemiz gerek. Cunku amerika 200 milyon yil once ayrilmasini tamamladi keza avusturalyada. Simdi evrim teorisini baz aldik. Buna gore sadece 1 hayvan degil en az 3 cift hayvan evrim gecirmis olmali. Bi cift amerika bir cift avusturalya bir cift ise ayrlmayan kitalar yani Afrika, Asya,Avrupa. Fakat boyle bir dusunceye gore bu 3 cift insan nasil ayni genetik yapiya sahip oluyorlar ? Sonucta ayni enlemlerde degiller. Yani farkli bir yerde adaptasyon geciriyorlar. Buda merak ettigim bir soru cevap verirseniz sevinirim vee son teori

    Buda benim teorim. Insanlar evrimlesmeden once ya kanatlari vardi. Yada solungaclari. Bu sekilde dunyada yayilabilindi. Daha sonra bu organlar kullanilmayinca curudu. Fakat simdi kanadi dusunursek kanati herkes kullanirdi. Suanki kuslara bakarsak hem ayaklari var hemde kanatlari. Ama genel olarak kanatlari kullaniyorlar.
    Solungacta dusunursek taaa afrikadan amerikaya kadar nasil yuzuluyor ? Bunun iklimi var. Soguk sulari var. Bu teorinin yani benin teorimin dogru olmasi icin o zamanki varligin vucudunun dayanikli olmasi lazim.
    Arkadaslar yazimi okudugunuz icin tesekkur ederim sizinde dusuncelerinizi merak ediyorum lutfen altta paylasin.
    Ayrica amerika kitasi kesfedilince icinde insan bulunda tezindrn ortaya cikarak gittim. Bu bilgi dogrumu kesinligini bilmiyorum. Assagida yanitlarsaniz sevinirim
    ···
   tümünü göster