/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +10 -5
    7. Yüzyılda ayın sabahları bir yere gittiği veya bulunduğu yerden uzaklaştığı değil direkt yok olup yeniden doğduğu düşüncesi hakimdi. Ayın bir yörüngesi olduğu ifade edilerek bu yanlış düzeltilmiş.
    Ayrıca, siz Güneşin sabit olduğunu düşünüyorsunuz diye güneş duracak değil. Astronomi uzmanlarının hesaplarına göre güneş, Solar Apex adı verilen bir yörünge boyunca Vega yıldızı doğrultusunda saatte 720.000 km'lik bir hızla hareket etmektedir. Bu da kaba bir hesapla, Güneş'in dünya günüyle bir günde 17 milyon 280 bin km yol katettiğini gösterir. Güneş ile birlikte onun çekim sistemi içindeki tüm gezegenler ve uyduları da aynı mesafeyi katederler.
    Yani evet, sanatsal bir benzetme ile Ay ve Güneş yarışır. Güneşin merkezinde bulunduğu sistemle birlikte Ayı da sürüklediği, peşinden koşturduğu söylenebilir. Bu 7. yüzyılda yaşayan sıradan bir insana ancak bu şekilde anlatılabilir.
    Ayrıca dünyanın düz olduğunu nerede söylmiş acaba? Yayıp döşedi diyor. Toprağı yayıp döşemiş. Bir zemine dağıtıp yerleştirmiş yani. Litosferden bahsediyor. Dünyanın çekirdeğinin üzerine yaymış topraktan ve kayalardan oluşan katmanı. Siz bunu dünyanın düz olduğuna yoruyorsanız problem sizdedir.
    Dağlar konusundaki merakınızı ise son entrymi okuyarak giderebilirsiniz.
    "Bizim yörüngemizde güneş sabittir. Ay döner sadece. " Yazınıza uzun bir müddet daha gülmek üzere, ben gidiyorum.
    ···
   tümünü göster