/i/Tespit

  1. 1.
    +147 -23
    okulumun son dönemi sadece 1 dönem uzattım. o da kendi mallığım, (dota oynamak için sınavlara geç kalıyordum). sorumsuz bir insanım, ders çalışmam vs. odtüyü bitirmek üzereyim (hava atmak için söylemiyorum zor bi okul o yüzden örnek veriyorum). ben bile bu performansla bitirdiysem siz 4.0 ortalama yaparsınız.

    taktiğe geçiyorum ( https://www.youtube.com/watch?v=pFS4zYWxzNA bunu dinleyin alttan):

    -derse kalem kağıtla girmeyeceksin.
    -gözlüğün olacak (insanlar seni zeki inek sansın).
    -gidip ortalarda bi yere oturacaksın (çevreye hakim ol etrafındakiler seni gözlemleyebilsin)
    -zütünü yaya yaya oturacaksın, rahat olacaksın. bu dersi ben 5 yaşımda almıştım havan olacak
    -derste pür dikkat hocayı dinleyeceksin, not filan alarak zaman kaybetmeyeceksin, hocanın gözünün içine bakacaksın anlamaya çalışacaksın
    -sınıf üçe ayrılıyor gözlemlediğim kadarıyla. hayvani inekler (zütlerinden kemirilmiş kalem ve yanmış silgi kokusu çıkaran tayfa), orta şeker ne emmeye ne gömmeye gelenler, bi de zerre giblemeyenler (arkada oturup bi gib yapmayanlar derslerin yarısına girenler diğer yarısında seneye geçerim deyip bırakanlar).
    -inekler not tutmaktan nefes almaya zaman bulamıyor, derse zerre dikkat etmez bu züt oğlanları, hocanın anlattığı fıkrayı bile belki sınavda çıkar bonus puan olur diye not alır bu godoşlar,
    -orta şeker tayfa bazen dinler genelde dinlemez, dinlediğini anlamaz, ineklerden not alırım çalışırım der (inekler not vermez verse de çalışamazlar anlamazlar)
    -giblemeyen tayfa zaten giblemez, bunlar konu dışı.
    -göreceğin üzere dersi dinleyen anlayan yok sınıfta. sen oturacaksın dinleyeceksin dersi, hoca kimsenin dinlemediğini anladıkça anladıkça dersi basitleştiriyor, en sonunda iyice seviye düşüp 2 saattir tekrar ettiği şeyle ilgili basit bir soru soruyor, inek tayfa hemen notları kurcalamaya başlıyor, orta tayfa anlamadım ki diyor, giblemeyen tayfa kafasını kaldırıp ayar vermeye çalışıyor, espri yapmaya çalışıyor. sen o sırada cevabı yapıştıracaksın. gerçekten dersler zor olabilir ama yeri geliyor hoca o kadar basit bir şey soruyor ki, ben ilk başta farketmemiştim millet cevap vermedikçe utanıyordum hocanın yerine, o kadar basit bi soru ki aslında. ben cevap veriyodum. inekler hemen oo bebe süperzeka, dersi giblemiyo ama nasıl da yabıştırıyor cevabı diyor. orta tayfa çıkışta çalışalım mi diye yavşıyor. arka tayfa konu dışı ama onların bile bilinç altına zeki biri olduğunuz bilgisi gidiyor.
    -bi yerden sonra hoca bile seni zeki sanmaya başlıyor, dersi sırf sana anlatıyori, gözümün içine baka baka ders anlatıyor hoca.
    -siz dersi dinlediğiniz için konu üzerinde genel bir bilginiz oluyor, sonra sınava bir hafta kala millet etrafınızda pervane, aman mustafa çalışalım yaman mustafa beni eğit köpeğin olayım. tabii burada ne kadar gaddarsanız o kadar kazanırsınız. gidip mal gibi giblemeyen tayfaya ders anlatmaya kalkarsanız, zamanınız boşa geçtiği gibi fayda sağlayamazsınız. anca gibmelik bir kız varsa ona belki gece gel bize sınavdan önce bakarız dersin, akşam buna çakar evine gönderirsin.
    -burada kilit nokta, inek tayfaya (onlara muhtaç olduğunu çaktırmadan) sana geldikleri anda, tamam ya hallederiz notları getirin ben size üzerinden geçeyim deyin. alın yazısı notu güzel birinin defterini, siz okuyun ne yazmış, haa burada hoca şunu dedi bunu dedi diye notlardan tekrar edin. böylelikle anlatırken daha güzel öğreniyorsunuz. hem de düzenli notlar var önünüzde, bi de bu inek tayfa soruları filan bile bulup getirir size, hoca şunu sorucam demişti nasıl cevap veririz diye sorar size. age of ta size odun et taşıyan köleler gibi çalışırlar sizi kasarlar farkında olmadan. zaten dersi de dinlediniz, ineklerle notların üzerinden geçtiniz tamam sınava hazırsınız. orta şeker tayfadan size yamamanlar olacaktır, mayın tarlasındaki mayınlardan kaçarmışcasına bunlardan kaçmanız lazım. ama gene aralarında gibmelik kız varsa, son gece eve çağırın. zaten son gün stressten ne anlatsan anlamaz. yaa ne kadar da başarılı zekalı bir çocuk der durur. stresinde verdiği adrenalinle size verir. siz de ertesi gün gibişiniz yapılmış, rahatlamış olarak sınava girersiniz. iyi bir not alırsınız.
    - bu taktiğin tek fail kısmı dersi dinlemek anlatılan kadar kolay değil. 40 dk birine dikkat etmek dediklerini anlamaya çalışmak hem yorucu hem sıkıcı bir iş. ben çoğu zaman telefonuma gömülürdüm dersten bayılıp. eğer o sabrı gösterebilirseniz olay bitiyor.

    hadi kalın selametle.

    edit: her sınıfta geçerli değilmiş, zeki inekler de varmış onları sevip sayalımmış ajklsdşa.

    özet: derse girin
    ···
   tümünü göster