/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +93 -6
    Sanılanın aksine Türkler Göktürk devleti ile ortaya çıkmamıştır. Resmi çin tarih arşivi kayıtlarında Göktürkleri anlatan yazıtlarda "Bu Türkler Hunların devamıdır" ibaresi özellikle dikkat çekmektedir.

    Aslen Türkler (Hunlar) Hun devleti ile de ortaya çıkmamıştır, sadece isimleri Hunlar zamanında Hun idi, Göktürkler dönemine doğru bir şekilde isimlerini diğer topluluklardan ayırt etmek için Hunca'dan günümüz Türkçesinde "Miğfer / Savaş Başlığı" anldıbına gelen "Türk" şeklinde revize etmişlerdir. (Hunca Türkçe'nin en öz halidir)

    Hunlar nereden çıktı peki ? Uzaydan gelmediler elbet.

    Mete Han'dan öncesi tam bir muamma'dır Türkiye'de, kimse araştırmamış gerek duymamıştır.

    Hunlar M.Ö. 4500 yılında Kuzey Sibirya (Altaylar / Tuvalar) yamaçlarından Güney'deki iç Orta Asya nehri civarına göç etmiş bir Andronova (Demir ustası) topluluğudur.

    Bilinenin aksine yine Türklerin (Hunların) kök içinde (Sibirya Demircilerinin) ilk komşuları Moğollar ya da çinliler değildir, Komşu Ural dağlarında yaşamış Macarların ve Finlandiyalıların ve Estonyalıların atalarıdır.

    Özetle URAL-ALTAY dil ailesi öyle alelade bir isim değildir. Günümüzden 7000 - 6500 yıl öncesinde yaşamış Macarların - Estonların - Finlilerin - Türklerin kullandığı ortak dilin alaşımıdır.

    Estonlar ve Finliler iskandinav - Rus baskısı nedeniyle dil yapılarında büyük aşınıma uğradı ve Ural - Altay kökeninden bayağı uzaklaştı ancak Macarlar elimizdeki yaşayan tarih kayıtlarıdır.

    Macarca ile Türkçenin ne kadar benzer dil olduğunu herkes bilir, bu da Türklerin bilinen en eski kökeninde Macarlar ile ortak bir yaşam alanından geldiğinin Bilimsel en net kanıtıdır.
    ···
   tümünü göster