/i/İnanç

İnanç
  1. 101.
    +1 -1
    Arkadaşım bal gibide kürt alevi vardır bunu bir kere sindirin. cumhuriyetten bu yana inkar politikası yürütülüyor.yok onlar dağ türkleriydi onlar türkmendi sonradan kürt oldu vs. gibi tüm söylemler asimilasyon ve inkar politikasının sonuçlarıdır. görünüşe göre ya sende asimile olmuşsun yada sözlükte tepki almaktan korkmuşsun.

    Not:Dersimliyim pir soyundanım.
    ···
    1. 1.
      +1
      Kürtleşen Türkmen aşiretleri de Türkleşen Kürt aşiretleri de vardır. Yan yana yaşıyoruz. Ayrıca iki grup da sözlü kültüre yatkın ve göçebe oldukları için dil değiştirmeleri kolay olmuştur. Bu önemli değil de Kürt aleviler ya da kendini kürt olarak görenler ne dersen de %90'ı kürt milliyetçisidir. Dernek başkanı olanlarıvar biliyorum, Arap ali deyip aşağılayanlar, bizim alimiz kürt ali diyenler, alevilik zerdüştlüktür diyenler, zulüm 1081 'de başladı diyen kürt alevi sanatçı var lan . Yani ben türkmen alevi olarak 1081 de aleviliğe zulmü başlatmışım. Kürt alevi olsun olmasın umurumda değil ama alevi önderleri adı altında dernek açıp kürtçülük yapıyorsunuz.
      ···
    2. 2.
      0
      Alevi önderleri adı altında dernek açma konusuna bir örnek verde bizimde kafamız berraklaşsın. genelde kürtçülük yapıldığı doğrudur. amacıda ırkıçılık yapmak değil günümüzdede belli kesimlerce unutturulmak silinmek istenen bir dili bir kültürü yaşatmaktır.ama ben bu zamana kadar bir cemevinin yada her hangi bir alevi derneğininin kürtçülük yaptığına şahit olmadım. dernek başkanının kürtçü olması farklıdır dernek toplantılarında dernek adına kürtçü propaganda yapılması farklıdır.
      ···
    3. 3.
      +1
      Pir Sultan Abdal kültür derneği kürtçüdür. Dernek başkanları da üyesi de kim olursa olsun. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama 10 sene önce 15 yaşındayken cemevine ilk kez gittiğimde oradaki adamın elinde hitit eserlerini gösterip oradaki kargacık burgacık resimlerden bakın saz çalıyorlar biz luviyiz, hititiz, kürtüz bilmem ne diye saçmaladığını ve dedeyi bile cemde susturup propaganda yaptığını çok iyi hatırlıyorum. Kendin de alevi derneklerinde kürtçülük yapıldığını kabul etmişsin zaten. Neyse uzun lafın kısası ya sizin gibi adamların olduğu derneklerle alevilik kürtçü-solcu soslu saçma sapan bir ideoloji halini alacak ya da sünnilerin arasında eriyip gidecek. Gelecek bu. Aleviler dersimli kürtçülerle yollarını ayırmak zorunda. Ben de doğuluyum merak etme ama bu iş böyle devam etmeyecek. Kürtçü dersimli müzisyen kardeşler Metin ve Kemal Kahraman'ın Yıkım 1071 de başladı dedikleri röportajlarını oku bence aşağıda.

      http://www.agos.com.tr/tr...l-islam-aleviligin-icinde
      ···
    4. 4.
      0
      Asıl zulüm röportajın uzunluğu. okumadım ama ne demişlersede kendi görüşleridir beni bağlamaz. senin anlattigin olaya gelince tabiki dedenin sozunu kesip konusmak buyuk bir ayip ama simdi dernegin farkli yerlerdeki yoneticilerinin tutumlarina bakarsan olayın sadece kisiyle alakali oldugunu anlarsin. bazi sebeplerden dolayi 7 yil kadar iskenderunda yasadim. ordaki arap alevilerin dernek baskanida kendi fikirlerini beyan ediyor gercek aleviler araplardir manasina gelecek laflar ediyor. gelin canlar bir olalım demek gerekirken şu ayrılsın bu ayrilsin diyorsun.bu arada benim kabul ettigim dersimlilerin solcu-kürtçü olduğudur.
      ···
    5. 5.
      +1
      Arap alevilerin bizim geleneğimiz ile bir ilgisi yok. Alevi adı 19. yüzyıldan sonra kullanılmaya başlandı daha önce kızılbaş deniyordu. Arap alevileri kızılbaş değildir. Dersimliler isterse nasyonel sosyalist olsun umurumda değil ama yaptıkları şey yeni bir alevilik yaratmak. Erdoğan Çınar adlı uydurma alevi tarih yazıcısına inananlar da bu kürtçü tayfa. Alevilik de ırk ayrımı yoktur , ırkçılık yapana karşı durmamız gerekir. Türkmen alevilerin içinde çok az sayıda Türkçü varken, Kürt alevilerin ekseriyeti Kürtçü, hem de ırkçılık derecesinde hiç öyle eziliyozzz biz, bizimki ezilen ulus milliyetçiliği deme kardeşim. Kürtçü dediğin adamlar Türkleri orta asyaya geldikleri yere göndereceğiz diyen kişiler. Ayrıca Kürtleşen Türkmenler vardır eğer bir asimilasyon varsa bunu da şafii kürt beyleri yavuz döneminde elde ettikleri güçle alevi türkmenlere karşı yapmışlardır.
      ···
      1. 1.
        +1
        Arap alevileri sadece bir örnek. kızılbaş olmadıklarını hatta diğer alevilerden ne kadar farklı olduklarını çok iyi biliyorum. şafiiler fırsat bulsa hala bize saldıracaklar orasıda ayrı bir mesele. benim demek istediğim kısa olarak şudur insanlar ırklara veya siyasi görüşlere göre alevi olabilir alevi olamaz yada artık onlar alevilerinde içinde olmamalı falan diye yargılanamaz. ortada bir yanlış varsa kim yapıyorsa yapsın ben buna karşıyım.ama bireylerle toplulukları ayırarak objektif eleştirmek gerekli.
        ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster