/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -6
    aynen sur'da ve cizir'de olduğu gibi.
    halk kendi toprağını koruyor aslanlar gibi. değil mi?
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      türkiye cumhuriyetinin toprakları ne ara entarili kendi silahı olmadığı için ruslardan ve avrupadan silah dilenen ayyaşların toprağı oldu!
      ···
      1. 1.
        +1
        git bak bakalım kim yaşıyor orada çocuk?
        ···
      2. 2.
        +2 -2
        batıdaki türk şehirlerinden defolup çıkacak gibtir olup gideceksiniz o zaman dıbına kodumun çocukları.
        ···
      3. 3.
        -2
        bloodsauran seni de giberim vergimi verip yediğim kaba sıçmadığım sürece bir yere çıkmam amk suriyelilerini tutup besliyonuz ama maşallah
        ···
      4. 4.
        0
        Vergi veriyomuydunuz siz dıbına koydumun kanemicileri yapıştınız kaldınız. Ulan Isancho denen dingil uşağı orada yaşıyolarsa bizde burada yaşıyoruz sonuçta türkiye toprağı ve halkın iradesi ne diyor %89 türkiye bizimdir diyor. AKP CHP MHP yani ben bu gün diyarbakıra gitsem kendi seçtiğim hükümetin kararlarına göre yaşamak isterim. siz kim oluyorsunuz ki Türkiye halkının aldığı karara karşı çıkıp zütünüzden bir toprak sınırı çizip doğuanadolu coğrafi bölgesini türkiyeden soyutluyorsunuz ?
        ···
      5. 5.
        0
        farkındaysan Türk dedik k*rt demedik
        ···
      6. diğerleri 3
    2. 2.
      +5 -1
      çocuk? kendim de şanlıurfalıyım nedense polis jandarma bizim köye uğramaz bile çünkü biz ne hendek kazıp kürdistan ilan ediyoruz ne evlerimizi cephaneliğe çeviriyoruz(hadi kalaşnikoflar el yapımı patlayıcılar tamam da doçka bataryası ne amk) ne gidip çocukları anasız babasız bırakıyoruz anladın mı şimdi it herif
      ···
      1. 1.
        +1 -5
        çocuk diyorum çünkü kafan almıyor. kendi anadilinde eğitim görmek, kendi hayatını kimseye bağlı olmadan yaşayabilmenin tadını biliyor musun? 100 yıla yakın bir isyan var. bir gün bile kendi kendine dönüp " ulan niye bu kadar uzun sürdü, ortada gerçekten bir adaletsizlik mi var?" diye sordun mu? şu süren 100 yıla yakın isyanı iki üç hendek üzerinden değerlendirmek senin mallığın. belki de yaşına vermeliyim. şu kazılan hendekleri de yanlış bir hamle olarak görüyorum zaten. çünkü zararlı çıkan yine siviller. ama bu isyanın haklı bir neden olduğunu değiştirmez.
        ···
      2. 2.
        0
        ne haklı sebebinden bahsediyon hur çocuğu. Dediklerini ancak beyni yıkanmış gerizekalılar der. Anadilimişte kendi hayatını yaşamakmışta. gibtir git kuzey ırakta yaşa türk devleti sınırları içinde milletin huzurunu bozma. Sizin gibi kandırılan beyinsizler yüzünden ülke gelişemiyor. Özgürlükmüş bu ülke senin neyini kısıtladı hain şerefsiz. Al gelmiş burda özgürce hainliğini yapıp ülkeyi eleştirebiliyorsun. Başka ülkede olacak amk şimdi kapına dayanmış zütüne sokmuşlardı birşeyler...
        ···
    3. 3.
      +1 -2
      isyan dediğin şey binlerce yıldır birlikte yaşadığın adamlara isyan etmek.Özgürlük tanımın saçma öncelikle türkiyeye bağlılıktan çıkıp kürdistana bağlanıyorsun böyle mi özgür olunuyor?Bu isyanları kim çıkartıyor sandığın kadar özgür müsün acaba ilk isyanda silahları ingiltereden aldın apo denen it bozması rusyadan hatta bizzat gorbaçovdan aldı şu anda da almanya fransa ve en fazla da abd veriyor. Zamanında suudi arabistana, ırak ve suriyeye verdikleri gibi ve sayın özgürlük düşmanı huur çocuğu amerika kürdistanı kurdurduğu gibi oraya "demokrasi getirmeyi" de bilir her türlü kaybedersin.Bir de benim ne hakkım alındı burda kürtçeyi ailemle akrabalarımla yine konuşurum. Türkiyenin en iyi devlet üniversitesinde elektrik elektronik müh. okuyorum okuyorum üstüne biraz maddi destek de alıyorum.Bu güne kadar etnik kimliğimden dolayı yüzüme bir kez laf işittim o da tengri biz menen diyip ülkücü takılan liseli bebeydi(ben de liseliydim o üst dönemdi neyse) anasını gibtim kimse itiraz dahi etmedi.Ne ulan derdiniz muallak herifler.
      ···
      1. 1.
        -1
        senin ataların 21. yüzyıla kadar doğru düzgün kürtçe konuşamıyorlardı. konuşana hakaret ediyorlardı. akp sağolsun demiyeceğim. bu haklı isyan sayesinde en azından bir adım ilerlemiş olduk. tamamiylen özgürleşene kadar devam edecek bunlar. bu biline öncelikle.
        birkaç tane kürtçe kursu yapıp " bakın kürtlerin kendi dillerini özgürce konuşabilmesi için bunları yaptık" diye söylüyorlar. ulan sen o kursu kendi çocuğun kürtçe öğrenebilsin diye yap dangalak. ana dilde eğitim bambaşka bir şey bunu anlamıyorsunuz. sonuç olarak:
        şuan rahat ve sorunsuz bir hayat sürmek için onlara biat etmek gerekiyor. ama bunun sonunda ne olacak? kendi dilini, kültürünü unutup yozlaşacaksın. nasıl istiyorsan öyle devam et.
        ···
      2. 2.
        0
        oğlum sen gerizekalı mısın ben neden kürtçe öğreneyim ? hiç bir yerde hiç bir işime yaramayacak bir dili neden kafa patlatıp öğreneyim zaten Türkçe bir işe yaramıyor birde kürtçe ile mi uğraşacam? ben sana bir şey söyliyimi ister 300 yıl ister 500 yıl bekle ister hırsından çatla patla ama türkiye toprak falan vermez sizin gibi işe yaramaz heriflere.. demokrasi diyorsunuz ama milli iradenin verdiği karara karşı çıkıyorsunuz ? siz kimsiniz ? daha çok beklersiniz.
        ···
      3. diğerleri 0
    4. 4.
      +2 -1
      ulan amerikada almanı var italyanı var irlandalısı var fransızı var bantu ülkelerinden var hepsi anadilde eğitim istesin dıbına koyim bak ne oluyor dil kültür dediğin ne dıbına koyim milliyet kavramı zamanında imparatorlukları parçalamak için uydurulmuş saçma sapan bir şeydir ortak atadan geliyorsak türk kürt laz çerkes o bu şu niye var onu bile hala anlamıyorum. Kürdistan kurulsa da amerikaya biat edeceksin başka bir şey olmayacak dıbına çaktımın salağı.
      ···
      1. 1.
        -1
        her şeyden önce haktır bu hak. hem benim vatandaşım diyorsun hem de onun sorunlarını çözmüyorsun. bu nasıl bir ironidir. yok farklı diller olsa ülkeler bölünecekmiş te bilmem ne. bir de amerika'ya biat edecekmişiz de. emin ol ki kimse senin ülken kadar amerika'ya biat etmiyor. "pışt" desinler kabuğuna çekilirsiniz. kürtlere istedikleri haklar verilmezse asıl o zaman ülke bölünür lan. ortada bir sorun var. bunu da derhal çözmek gerek. yok tek milletmiş, tek vatanmış. bunlar eskidi artık.
        ···
      2. 2.
        +1 -1
        sen de yol yakınken özüne dön, kardeşlerine sahip çık. zararın neresinden dönersen kardır.
        ···
      3. diğerleri 0
    5. 5.
      +1 -1
      ben katillerle kardeş olmam konu kapanmıştır yok dexerci miyim birkaç seneye doktora için başvurucam approval alır almaz çekip gidecem buradan sonra isteyen kürdistan kursun isteyeni amerika istemeyeni rusya düdüklesin umrumda olmaz
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster