/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +8 -2
    Mustafa Kemal A t a t ü r k 'tür.

    Neden mi?

    Neredeyse bütün Türk liderleri, komutanları genişleme amacıyla saldırılar düzenlemiş, varlığı korumaktan yok olmayı önlemekten ziyade fethe yönelmiştir. Bunu yaparken de bir elleri yağda bir elleri balda yapmışlardır. Mesela Fatih, zamanının en güçlü ordusuyla, ekonomik durum gayet iyiyken fethi gerçekleştirmiştir. Aynı şekilde Atilla'nın yüz binlerce askeri Avrupa'yı inletmiştir.

    Şimdi gelelim gözümüzün nuru Atamıza,

    Yokluk, perişanlık içindeyken dünyanın en büyük orduları, hatta dünyanın diğer ucundan gelmiş askerler karşısında onlarca savaştan bitab düşmüş bir halk. Kağnıyla, frengiyle boğuşan; inancı bitmiş bir topluluk...

    Ahmet Haşim'in mektubunu mutlaka okuyun (1919): http://www.bilgeruh.com/k...mhuriyete.3850/#post-3854

    Elinde bir imparatorluğun çöküntüsü varken, para yokken, yiyecek yokken, etrafı bin düşman sarmışken Türk milletinin son kalesini kurtarıp, bu cehalet ve yokluktan bir millet oluşturan tek Türk lideri ve komutanı A t a t ü r k'tür. Anadolu'yu ve Trakya'yı kurtarmasından daha fazlası, bu çilekeş milleti modern yaşama adapte etmeye çalışmasıdır.

    işte tüm bu nedenlerle sadece Türk tarihinin değil; dünya tarihinin de en büyük lideridir. Napolyon, Büyük iskender, Fatih, Lincoln... Hiçbiri yokluktan, perişanlıktan bir millet oluşturmadılar.

    Canım Atam.
    ···
   tümünü göster