/i/İnanç

İnanç
  1. 201.
    +1
    insan yaratılışından ( bak kafadan faul, mutasyon ve evriminden diyelim ) beri en ilkel ve az en gelişmiş ve kalabalık toplumlarda dahi hep bir tanrıya, bir yaratıcıya ihtiyaç duymuştur.

    Mantık bunu gerektirir. Nasıl olduğunu açıklayamadığınız ya da idrak edemediğiniz bir şeyi en kolay bastırma yolu yaratılmış ( yoktan var edilmiş ) olduğunu düşünmektir. Bu da doğal olarak tarihte bütün toplulukların ve toplumların bir tanrıya inanmasına sebep olmuştur.

    Kimi zaman ilahi ( hak din ) bir tanrı, kimi zaman bir kedi, bir heykel, bir ağaç olmuştur. Ama hep olmuştur. Yine bunlara inanmayan çok küçük azınlıklar olmuştur ve olmaya devam ediyor.

    Benim tanrı tanımazlık karşıtı söylemlerden en etkilendiğim konuşmanın bir kısmını belirtmek isterim. ( ki genelde tanrı tanımazlar böyle şeylere uzak olurlar )
    Anlatan hoca müslüman olduğu için verdiği örnekler elbette islam üzerine.

    Bir insan içki içmedi diye, zina yapmadı diye, hırsızlık yapmadı diye, oruç tuttu, namaz kıldı diye, adam öldürmedi, doğaya zarar vermedi, komşuluk hakkı gözetti, tartıda hile yapmadı, yetimi-öksüzü gözetti, fakire-fukaraya yardım etti vs diye bu dünya da bir şey kaybetmez.
    inandığı şeyler ölünce eğer doğruysa mükafatını sonsuz cennet ile alacaktır. Hem bu dünya da iyi bir insan hem diğer tarafta cennette olacaktır.

    Diğer taraftan bütün bunların tersini ya da insani olarak hırsızlık, cinayet, hile, kumar, alkol, zina vs yapmasa dahi Allah yok dediği için bu dünya da bir şey kaybetmez. Ama ya o yok dediği Allah varsa ve hesap sorulacaksa. Kendini nasıl savunacak?

    Bu sorunun cevabı yok arkadaşlar. Ateist insan bilimsel insandır. Bilimde mutlak doğru yoktur. Bilim hep üstüne katarak " şu an bildiği kadarıyla " doğrudur. Yüz yıl gezegen der çıkar bir gün atıldın artık gezegen değilsin der. Noldu ki kaçak yapılanma var da belediye yıkıma mı gitmiş. Bilim böyledir " şu anki bilgi " geçerlidir bilimde. Bu yüzden bir ateist aslında mutlak olarak tanrı yoktur diyemez. Zira bu bilime ters. Mutlak doğru kavramı sadece dinde olur.

    Baya uzadı farkındayım ama kardeşlerim, arkadaşlarım şapkayı önünüze koyup düşünün. Ateist olmak size ne kazandırır ne kaybettir, müslüman olmak size ne kazandırır ne kaybettirir.

    Hayat tesadüflerden ibaret gelişi güzel gidiyorsa bu satırlarda gelişi güzel yazılmıştır.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster