/i/İnanç

İnanç
  1. 201.
    +2
    Benim sorgulama bayagi erken baslamisti, orta okulda. Kitaplarla hasir nesir bir cocuktum, yasitlarimin cok onundeydim. Sorular cok erken yasta aklima gelmeye baslamisti. Bunalmistim. Cevaplarimi bulamiyordum. Hep ayni kacamak ezber cevaplar. Bir ara dedim artik, pes.
    Game over.

    Buna ragmen israrla okumaya devam ediyordum.Ara sira vaktim oldukca forum forum geziyordum. Surekli mantigimi zorluyor dusunuyordum. Imanin tadini alan kolayina birakmak istemez. Iste asil oyun burda basladi.

    Bir zaman micheal in blogunu kesfettim.Cok farkli bir anlayisi vardi, haykirmak istediklerimi haykiriyordu; ufkum ikiye katlanmisti. Baglantilarini takip ettim. Birkac youtuber kesfettim.

    Caner Taslaman benim icin colde bir vahaydi derken pesi sira o asıl "alim" leri kesfettim. Mehmet Okuyan gibi zatlar aslinda bize ogretilen ogretilerin "Islam" olmadigini gostermisti.

    Kierkegaard gibi Sartre gibi Ali Seriati gibi felsefi duayenlere egildim. Surekli okudum okudum ve okudum.

    Insanlar duygusal davrandiklari icin dinlerini terkedemez iken ben mantigimin yonlendirmesi ile "Musluman" oldum.

    Diyeceksiniz, -ki en dogal hakkiniz- bu ateizm furyasi neden?

    Internetin yayginlanlasmasi ile bilgi daha cabuk yayiliyor ki vesveseler de oyle. Sorun vesvese, suphe degil kesinlikle. Peygamberler se sorgulamistir. Suphe insani dogruya ulastirir.

    Asil sorun, inanclarin temelinin zayif olmasidir. Toplum ortalama olarak "Benim dedem haci" muslumani. Kumdan kaleler kolay yikilir arkadaslar. Patojenler de her yerdedir ama onemli olan bagigiblik sistemidir. Bagigiblik saglamsa bakteriler vucudu calistirir.

    25/FURKÂN-45: Rabbini görmedin mi, gölgeyi nasıl uzatıvermiştir? Eğer dilemiş olsaydı onu durgun kılardı. Sonra biz güneşi ona bir delil kılmışızdır.

    Nedenleri yaratan Allah'a hamdolsun.
    ···
   tümünü göster