/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    panpa çok güzel yazmışsın bende kendimi anlatayım neyim yanlış ne yapmam lazım söyle . Namaz:bayram namazları ve tatile denk gelen cuma namazları.
    oruç: tam tutarım hep .
    Zina : illaki oluyor
    Alkol: panpa valla aydan aya içiyorum artık
    Sigara:bıraktım say onuda
    Kumar : kupon yaparım her gün max 5 tl atarım

    evet panpa durumum nedir ? Bi durum değerlendirmesi yapabilir misiniz?

    edit: kalbim temiz panpa
    ···
    1. 1.
      0
      kardeşim eğer "durum" dan kastın cennete gidip gidemeyeceğini söylememse eğer benim öyle bir hükmüm olamaz. Kalplerde olanı ancak Allah bilir. Ama sana şunu söylememe izin ver. Zina yapman, alkol alman, kumar oynaman( iddaa kumardır kardeşim kendimizi kandırmayalım) iman ekgibliğinden kaynaklanır. Allah Kuran da çok net bir biçimde bunları yasaklamıştır. MAiDE SURESi/ 90. AYET : "Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz." iSRA SURESi/32. AYET: "Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur."
      istersen sen kendi durum değerlendirmeni yap. Kendini muhasebe et ve nasıl çözüm üretmen gerektiğini düşün. imanını sağlamlaştıran islami videoları izlemeni tavsiye ederim. Özellikle ZAKiR NAiK ve NOUMAN ALi KHAN izleyebilirsin.
      ···
    2. 2.
      0
      Eyw panpa kendime dikkat edicem bundan sonra iddaa kumar mı nasıl ya devlet oynatıyor ama tc de kumar oynatmak yasakken binlerce bayi var nasıl oluyor bu tek eglencemizde gitti neyse dikkat etmek lazım ne zaman öleceğimiz belli değil intihar etmektende vazgeçtim zaten hadi a.e.o panpa
      ···
      1. 1.
        0
        piyango bileti, sayısal loto vs de kumar ama devlet bir dönem kendi eliyle işletiyordu:) hala öylemi bilmiyorum.
        Allah yardımcın olsun.
        ···
   tümünü göster